Dráma az MLS döntőjében, Gazdag Dániel megint főszereplő volt

Elképesztően izgalmas és fordulatos meccset hozott az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS döntője. A magyar válogatott Gazdag Dániel klubja, a Philadelphia Union a Los Angeles otthonában 2-2-re végzett a rendes játékidőben, a hosszabbítás 3-3-mal zárult, majd a kaliforniai csapat tizenegyesekkel lett aranyérmes. Gazdag Dániel ezúttal is főszereplő volt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 06. 9:06
null
Gazdag Dániel Philadelphia Union Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dráma, dráma és dráma – ez jellemezte az MLS döntőjét, magyar főszereppel. Az észak-amerikai labdarúgóliga döntője az idén elképesztően izgalmasan alakult, és bár a színvonalat korántsem lehetett magasnak nevezni, az biztos, hogy elképesztő fordulatok és izgalmak után avattak bajnokot. Az első félidő kissé unalmasan zajlott, és az otthon játszó Los Angeles FC szerzett vezetést. A Philadelphia Union az 59. percben egyenlített, talált a kapuba.

Ettől a góltól sokkal jobb lett a mérkőzés, Gazdagék uralták a meccset, de váratlanul újra a hazai csapat szerzett vezetést a 83. percben, egy védelmi hibát kihasználva. Sokáig nem örülhettek a szurkolói, mert két perccel később a Philadelphia kiegyenlített. A nyolcperces ráadásban még a hazaiak szerezhettek volna gólt, de maradt a döntetlen, így jöhetett a hosszabbítás, és az őrület ennek a második félidejében következett. Először is Crepeau, a hazaiak kapusa csúnyán elütötte az őt kicselező Burke-öt, és nem elég, hogy kiállították, valószínűleg a lába is eltört. A hosszú kényszerszünet miatt tíz perc volt a hosszabbítás hosszabbítása, és a 124. percben a rendületlenül támadó Philadelphia óriási kavarodás után szerzett vezetést Elliott révén, így 2-3 volt állás. Úgy tűnt, a vendégek behúzzák a meccset, ám gyengén védekeztek, a cseppet sem emlékezetes amerikai idényét futó Gareth Bale-re nem figyeltek, így a walesi egy fejessel egyenlített a 128. percben.

Fotó: Europress//AFP/Kevork Djansezian

Lelkileg természetesen a hazaiak voltak előnyben a tizenegyespárbajban, de még itt is jött egy csavar, hiszen az elsőt kihagyták, majd jött Gazdag Dániel, aki ha belövi, előnyt szerez a csapatának. Gazdag viszont elcsúszott a lövés pillanatában, így a lövés kimaradt. De az összes többi Philadelphia-rúgó is hibázott, a Los Angeles-iek viszont már nem, így a Los Angeles FC lett az MLS bajnoka.

Borítókép: Gazdag Dániel gólt szerzett, majd nagyot hibázott (Fotó: Reuters)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.