Ennyi belefér, egy hét alatt egy gólt tévedett a Szeged

Egyetlen gól különbségével megismétlődött az egy héttel ezelőtti eredmény a Pick Szeged és a Celje között a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak ugyanannyi gólt lőttek, mint a múlt héten, viszont eggyel többet kaptak, így 36-28-ra nyertek a szlovén csapat vendégeként a B csoportban. Ennél persze fontosabb, hogy feljövőben van a Szeged, öt vereség után zsinórban a harmadik győzelmét aratta. A Veszprém viszont elszenvedte az első vereségét, 29-26-ra kikapott Zágrábban, s lecsúszott az élről az A csoportban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 30. 20:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt kellett igazolnia a Pick Szegednek a Celje vendégeként, hogy egy hete, a két együttes szegedi meccsén nem pusztán kijött a lépés a Tisza-partiaknak, hanem a magabiztos, 36-27-es győzelem annak a jele, magára talált a magyar csapat.

A szlovéniai visszavágón csupán 3-3-ig tartotta a tempót a Celje, onnan ellépett a Szeged, már a 10. percben 8-4-re vezetett. Az egyhete visszatért Bánhidi Bende a magabiztos vezetés tudatában már 14 perc után pihenőt kapott. 10-5 után következett így rövid megtorpanás, a hazaiak zsinórban lőtt három góllal feljöttek 10-8-ra, de ez tényleg csupán átmeneti időszak volt, gyorsan újított a magyar bajnoki címvédő, s lényegében már szünetre eldöntötte a találkozót, 20-13-as előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidőt, valahol érthető, lazábbra vette Juan Carlos Pastor együttesem ezt kihasználva a Celje feljött négy gólra (23-27), utána ismét odatette magát a magyar csapat, s végeredményben 36-28-ra győzött. Tehát ugyanannyi gólt dobott, mint egy hete, csak most eggyel többek kapott. Hat-hat góllal Bodó és Frimmel volt a szegediek két legjobbja.

A Szeged az első öt fordulóban kikapott, a legutóbbi három meccsét viszont megnyerte. Az majd csak a nyolcadik forduló után dől el, hogy az újabb sikernek köszönhetően előrébb lép-e a hatodik helyről.

Először kapott ki a Veszprém

Elszenvedte idénybeli első vereségét a Telekom Veszprém, Momir Ilics csapata 29-26-ra kapott ki az RK Zagreb vendékeként.

A magyar együttes a múlt héten is kemény küzdelemben, csak a hajrában megtörve ellenfelét győzött a horvátokkal szemben. Ezúttal ráadásul sérülés miatt hiányzott a keretból a csapatkapitány Rasmus Lauge. Nem sziporkázott a Veszprém, de az első félidőt így is 14-12-es vezetéssel zárta. A folytatásban egy darabig nem változott a játék képe, a 45. percben még 21-19-re vezettek a veszprémiek, aztán kipukkadtak, a hazaiak egy 8-1-es sorozattal fordítottak és végeredményben 29-26-ra nyertek.

A vereséggel a Veszprém lecsúszott az első helyről az A csoportban, a Paris Saint-Germain megelőzte.

– Először is szeretnék gratulálni a Zágrábnak a győzelemhez, megérdemelten nyert. Ellenfelünk játszotta a saját játékát, mi pedig rengeteg ziccert rontottunk el. Mindig problémánk van, amikor velük játszunk, nem tudom, miért, de ennyi lövést nem lehet elhibázni. A találkozó előtt azt beszéltük meg, hogy gyorsítjuk a játékot, megpróbálunk futni, nem tudom ezt így elfogadni, nem vagyok elégedett. Ez az első vereségünk ebben a szezonban, de folytatjuk tovább a munkát – értékelte a mérzkőzést Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője.

A jövő héten mindkét magyar BL-csapat lengyel ellenfelet fogad: a Veszprém csütörtökön a Plockot, a Szeged pedig szerdán a Kielcét. 

Borítókép: Bodó Richárd hat gólt dobott (Fotó: Pick Szeged)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.