időjárás -3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Felesége betegsége miatt távozik a Fradi dán labdarúgója

Magyar Nemzet
2022.11.18. 15:56 2022.11.18. 16:00
Felesége betegsége miatt távozik a Fradi dán labdarúgója

Hivatalos honlapján jelentette be a Ferencváros, hogy a játékos kérésére felbontotta Rasmus Thelander szerződését. A nyáron igazolt dán labdarúgó felesége beteg, ezért kérte a hazatérését, amelyet a Fradi teljesített.

– Rasmus néhány hete keresett meg azzal, hogy a feleségénél komoly egészségügyi problémák léptek fel, ennek kezelésével kapcsolatban pedig Dániában már van tapasztalatuk, ezért a család szeretne hazamenni, hogy Rasmus Thelander a lehető legjobb orvosi ellátást tudja biztosítani a feleségének. Kérte, hogy ezt figyelembe véve bontsuk fel a szerződését – árulta el a Fradi sportigazgatója, Hajnal Tamás. – Az FTC számára a család és az egészség mindennél fontosabb, így természetesen elfogadtuk a játékos kérését. Ezúton is szeretnék mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánni a családnak, bízva abban, hogy minden megfelelően fog alakulni.

Rasmus Thelander a nyáron ingyen érkezett a Fradiba a dán Aalborg együttesétől, de nem tudott alapemberré válni Sztanyiszlav Csercseszov csapatában, összesen hét tétmérkőzésen lépett pályára az FTC mezében: három-három BL-selejtezőn és bajnokin, valamint egy Mol Magyar Kupa-meccsen.

– Amikor a nyáron megérkeztem, izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy a Ferencváros egy nagy klub – fogalmazott távozása kapcsán Thelander. – Hamar beilleszkedtem a csapatba, emellett a családom és én is nagyon élveztük a budapesti életet. Jó volt nap mint nap bejárni a népligeti edzőközpontba, különleges volt számomra ebben a magas színvonalú futballközegben dolgozni. Nem tudom, hogy egy napon visszatérek-e. A legfontosabb, hogy a családommal most visszatérünk Dániába, hálás vagyok a klubnak, hogy elfogadta a kérésemet, és lehetővé tette ezt.

Sajtóhírek szerint a 31 éves belső védő Thelander korábbi csapata, az Aalborg színeiben folytathatja pályafutását, de erről hivatalos bejelentés egyelőre nem született.

Borítókép: Rasmus Thelander (Nemzeti Sport/Török Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.