Golovin: Tizenhárom megállító faltunk volt, miközben a svédek szétvertek minket

A Svédország elleni 30-25-ös vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott a 11. vagy a 12. helyen végez a női kézilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir szerint a svédek elleni vereséghez a gyenge visszarendeződés és a védekezési hibák vezettek. Miközben azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél játékosai nagyjából 20 kilóval nehezebbek, mint a mi kézilabdázóink.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 14. 22:49
GOLOVIN, Vlagyimir
Ljubljana, 2022. november 14. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nõi kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svédország mérkõzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Svédország elleni 30-25-ös vereség után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelt. – Nem kezdtünk jól, de még az első félidőben átvettük a vezetést, ám ezt követően a visszarendeződésünk a labdaeladásaink miatt nem voltak megfelelő. Nem voltunk összeszedettek, olykor csak összevissza futottak hátra a játékosok. A második félidőben felőrölt bennünket a tudat, hogy futnunk kell az eredmény után, ezért elfogytunk a végére. Sem támadásban, sem pedig védekezésben nem maradt erőnk a fordításra – mondta a kapitány a meccs után.

Golovin arra is reagált, hogy esetleg ugyanaz a probléma vetődött fel, mint a előzőleg a két másik skandináv csapat, a norvég és a dán ellen, amikor az ő szavaival élve nehéz súlyúak játszottak a könnyűsúlyúak ellen.

HORNYÁK Dóra
Jamina Robertset nem tudta megfelelően őrizni a válogatott csapatkapitánya, Hornyák Dóra        Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

– Tizenhárom megállító faltunk volt, miközben ők folyamatosan megakadályozták a támadásépítésünket. Szétvertek minket. Majdnem mindegyik svéd játékos körülbelül 20 kilóval nehezebb, mint a mieink. Ezek után nem meglepő, hogy minden ütközésünk nagyon nehéz volt. Tudtam, hogy akkor lehet esélyünk, ha még az ellenfél megállító faltja előtt próbálunk passzolni, de a fáradt játékosainkban nem volt meg ehhez a kellő sebesség.

A szerdai búcsúmérkőzés, a Szlovénia elleni találkozó immár tét nélküli lesz. A magyar válogatott nem tud elmozdulni a középdöntős csoportja utolsó helyéről. Adódik a kérdés, hogy a házigazda elleni meccsre hogyan lehet motiválni a játékosokat.

– Nem kell őket motiválni, eddig sem a hozzáállással volt a gond. Sajnos tudjuk, hogy egy esetleges győzelemmel sem fogunk tudni előrelépni, de ettől függetlenül harcolni fogunk – mondta a szövetségi kapitány.

Borítókép: Golovin nem sok mindennel volt elégedett (Fotó: MTI)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.