Hazai vereséggel folytatta a csoportkört a kis Veszprém

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 33-25-re kikapott hazai pályán a svájci Kadetten Schaffhausentől a férfikézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

Forrás: MTI2022. 11. 01. 19:10
null
Veszprém EHF Európa Liga kézilabda-mérkőzés Fejér B.Á.L. - Kadetten Shaffhausen Fotó: Veszprém Megyei Napló/Penovác Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa-ezüstérmes házigazdák keretéből Ludmán Marcell, Simon Machac, Miklós Gergő, Kristóf Mátyás és Széles Ákos hiányzott. A várakozásoknak megfelelően jobban kezdett a svájci bajnok (2-6), és bár a magyar csapat gyorsan felzárkózott két gólra, a folytatásban csaknem nyolc percig nem talált be, így megint nőtt a különbség (7-12). A Kadetten sokkal hatékonyabban lőtt, ráadásul Ignacio Biosca García remekül védett. Az első félidő végén a spanyol kapust időn túli büntetőből Hári Levente fejen találta, amiért végleges kiállítást kapott. 

A vendégcsapat játékosait nehezen lehetett megállítani. Fotó: Veszprém Megyei Napló/Penovác Károly

A második félidő elején kettős emberhátrányból is betaláltak a bakonyiak, akik ezúttal sem hagyták elhúzni ellenfelüket (14-18). A meccs azonban kisvártatva eldőlt, mivel a Kadetten egy 7-2-es sorozatot produkált, és a 48. percben már 27-19-re vezetett. A Veszprém egyszer még csökkentette a különbséget három góllal, de továbbra is minden játékelemben magabiztosabbak voltak a vendégek, akiknek a teljesítményén nem látszottak meg a hosszú autóbuszos utazás fáradalmai. 

A hazaiaknál Éles Benedek hat, Szmetán Péter négy gólt lőtt, Podoba János kilenc védést mutatott be. A túloldalon Odinn Thor Rikhardsson mind a tíz lövését gólra váltotta, Bartók Donát háromszor talált be, Biosca García 18 védéssel zárt. A két vereséggel álló veszprémiek november 22-én Juhász Ádám csapatához, a portugál Benficához látogatnak.

Európa-liga csoportkör, 2. forduló, A csoport: Fejér B.Á.L.-Veszprém–Kadetten Schaffhausen (svájci) 25-33 (11-16).

Borítókép: Nem állt össze Élesék védekezése (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.