Kikapott a Fradi, mégis sokkal boldogabb, mint török ellenfele

A Ferencváros 1-0-ra ugyan kikapott a Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, zárófordulójában, de ez nem változtat a lényegen: az első helyen végzett a H csoportban, s egyből a legjobb tizenhat közé jutott az egyenes kieséses szakaszban, amelynek párosítását hétfőn sorsolják. A Monaco lett a második, miután 4-1-re legyőzte a Crvena zvezdát.

Magyar Nemzet
2022. 11. 03. 20:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muhamed Besic eltiltás, Eldar Civic, Franck Boli, Adama Traoré, Marquinhos és Amer Gojak pedig kisebb sérülés miatt el sem utazott Trabzonba , a csapat legjobbjának, Traorénak ráadásul két sárga lapja van, a harmadikat nem akarta megkockáztatni Sztanyiszlav a lényegében tét nélküli mérkőzésen. Dilemma így is maradt persze: a szintén két sárga lapot gyűjtött Dibusz szereplését szabad-e kockáztatni. A Ferencváros vezetőedzője úgy döntött, a csapatnak szüksége van a válogatott kapusra. A rendelkezésre álló alapemberek közül Botka maradt ki, rajta kívül Kovacevic, Mercier, Bogdán és négy fiatal ült a kispadon. A cserékkel tehát nem állt jól a Fradi, a kezdőtizenegyet azonban nem nevezhettük tartalékosnak: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Esiti, Vécsei – Zachariassen, Laidouni, Nguen – R. Mmaee.

Rosszul kezdődött a meccs: Bakaszetasz már a 7. percben vezetést szerzett a Trabzonspornak. Trezégé indult meg a bal oldalon, középre passzolt, amit Bakaszetasz a tizenhatosról, Esiti mellől, kapásból lőtt Dibusz kapujának jobb oldalába, úgy, hogy a hatalmas kiflit leíró labda a kapufát is érintette. Dibusznak esélye sem volt (1-0). 

A folytatásban is a törökök irányították a játékot, már a 13. percben növelhették volna az előnyüket, de Trezégé a kapufát találta telibe. Nem volt elég éles a Fradi, többször hibáztak a játékosai. Szó sincs arról, hogy feladták volna a meccset, de tudat alatt nyilván dolgozott bennük, hogy nincs tétje a találkozónak. A 42. percben kerültek ismét ziccerbe a törökök, ekkor Dibusz lábbal védte Bakaszetasz lövését. Jókor jött a szünet.

A második félidőre tudott újítani a Ferencváros, mezőnyfölénye mellett több helyzetet is kialakított. A 61. percben Esitit Mercier váltotta, ami ugyancsak arról árulkodott, a magyar bajnok nem éri be az egygólos vereséggel, megpróbál egyenlíteni. A szintén csereként beállt Kovacevic állt a legközelebb ehhez, a 86. percben kevéssel csúsztatott csak mellé.

A törökök kedvét talán az is elvette, hogy a csoport másik meccsén a Monaco simán, 4-1-re legyőzte a Crvena zvezdát, így a győzelemmel is kiestek.

A Trabzonspor nyert 1-0-ra, de a Ferencváros örülhet jobban, hiszen elsőként jutott tovább az Európa-ligában.

Európa-liga, H csoport, utolsó forduló

Trabzonspor–Ferencváros 1-0
Monaco–Crvena zvezda 4-1

A végeredmény:
1. Ferencváros 10 pont 
2. Monaco 10
3. Trabzonspor 9
4. Crvena zvezda 6

Borítókép: Nem sikerült megállítani a törököket, de ki bánja… 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.