Megvan a százezer, és még nyert is Tom Brady csapata

Tom Brady elérte a százezer passzolt yardot karrierje során az NFL-ben. A Tampa Bay Buccaneers játékosának ennél a mérföldkőnél is fontosabb volt, hogy az utolsó másodpercekben fordított csapatával a címvédő Los Angeles Rams ellen.

2022. 11. 07. 11:51
null
Fotó: MIKE EHRMANN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Brady rekordok tömkelegét tartja az NFL-ben, de nem tud leállni. A negyvenöt éves irányító lett az első a liga történetében, aki eljutott százezer passzolt yardig karrierje során.

A mérföldkövet Brady a címvédő Los Angeles Rams ellen érte el. A találkozó kevés pontot hozott, és Brady egészen az utolsó másodpercekig nem adott touchdown-passzt, akkor viszont győzelmet érő hatpontost osztott ki Cade Ottonnak.

A százezres rekord mellé Brady így még kettőt elkönyvelhetett: 43. alkalommal fordítot meg mérkőzést az utolsó negyedben és 55. alkalommal az utolsó támadássorozattal – előbbi mutatóban beállította, utóbbiban megdöntötte Peyton Manning eddigi csúcsát.

Utóbbi rekordok többet jelenthettek Bradynek, ugyanis a Buccaneers eddig várakozáson alul szerepelt a szezonban, még a címvédő ellen győzelem után is negatív a mérlege.

Brady a legutóbbi szezon végén már bejelentette a visszavonulását, aztán néhány hét múlva jelezte, hogy meggondolta magát.

A visszavonulást azzal indokolta, hogy családjával akar több időt tölteni, azóta ősszel elvált feleségétől. Hogy mi volt az ok, és mi az okozat, azt nem tisztünk firtatni, az viszont biztos, hogy az elmúlt hetek bukdácsolása láttán Bradyben felmerülhetett a kérdés, hogy megérte-e visszatérnie a pályára.

A mostani győzelem lendületet adhat az irányítónak és csapatának, ráadásul a Buccaneersnek megvan az a szerencséje, hogy a liga egyetlen olyan divíziójában szerepel (NFC Dél), amelyben minden csapat negatív mérleggel áll, azaz nem kell kiemelkedő teljesítmény a rájátszás eléréséhez.

Tom Bradyvel ellentétben egy másik kiemelkedő irányító, Aaron Rodgers idei vesszőfutása folytatódott. Az elmúlt két idény alapszakaszának legértékesebb játékosa háromszor is eladta a labdát a célterület közelében, és a Detroit Lions elleni kínos vereség után a Green Bay Packers lassan lemondhat a rájátszásról.

NFL, alapszakasz, 9. forduló

Houston Texans–Philadelphia Eagles 17-29
Atlanta Falcons–Los Angeles Chargers 17-20
Chicago Bears–Miami Dolphins 32-35
Cincinnati Bengals–Carolina Panthers 42-21
Detroit Lions–Green Bay Packers 15-9
Jacksonville Jaguars–Las Vegas Raiders 27-20
New England Patriots–Indianapolis Colts 26-3
New York Jets–Buffalo Bills 20-17
Washington Commanders–Minnesota Vikings 17-20
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 21-31
Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams 16-13
Kansas City Chiefs–Tennessee Titans 20-17 (hosszabbítás után)
New Orleans Saints–Baltimore Ravens 13-27

A pillanatnyi rájátszáskép

Amerikai főcsoport (AFC)

1. Buffalo Bills 6-2
2. Kansas City Chiefs 6-2
3. Baltimore Ravens 6-3
4. Tennessee Titans 5-3
5. New York Jets 6-3
6. Miami Dolphins 6-3
7. Los Angeles Chargers 5-3

Nemzeti főcsoport (NFC)

1. Philadelphia Eagles 8-0
2. Minnesota Vikings 7-1
3. Seattle Seahawks 6-3
4. Tampa Bay Buccaneers 4-5
5. Dallas Cowboys 6-2
6. New York Giants 6-2
7. San Francisco 49ers 4-4

(Az egyes divíziók győztesei mindenképp az első négy kiemelésen osztoznak a főcsoportokban.)

Borítókép: és csapata visszatalálhatott a győztes útra (Fotó: Getty Images via AFP/Mike Ehrmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.