Ráijesztett a Wisla Plock a Veszprémre, de aztán Lauge beindult

Sokáig szoros mérkőzésen végül négy góllal, 30-26-ra győzött a Telekom Veszprém a lengyel Wisla Plock vendégeként a férfikézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, s továbbra is veretlen, öt győzelem mellett egy döntetlennel vezeti az A csoportot.

Magyar Nemzet
2022. 11. 03. 20:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő végig nagyon szoros volt. A Veszprém ugyan háromszor is vezetett két góllal, de nem tudta leszakítani a korábbi edzője, a katalán Xavi Sabaté vezette Wisla Plockot, amely félidőben csupán egyetlen gólos hátrányban volt (14-15). Sőt, a második félidőben a lengye csapat a vezetést is átvette, amikor pedig a 41. percben elhúzott három góllal (20-17), elkezdtünk aggódni.

Szerencsére a veszprémiek erre nem hagytak túl sok időt. Észbe kaptak, és zsinórban lőtt hat góllal fordítottak 20-23-ra. Ettől megrogyott a hazai csapat, s a folytatásban már reménytelenü üldözte a magyar csapatot. A Telekom Veszprém végeredményben 30-26-ra győzött, s a múlt heti kisebb kisiklás után – hazai pályán döntetlen a német Magdeburggal – ismét bizonyította, hogy a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásának az egyik esélyese.

Miként az idényben már többször, ismét Rasmus Lauge volt a Veszprém húzóembere, a dán irányító-átlövő ezúttal tizenegy góllal vette ki a részét a sikerből. Leegyszerűsítve ő jelentette a különbséget a két csapat között.

Borítókép: Rasmus Lauge idén megállíthatatlan

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.