Szoboszlai Dominik megmutatta, miért ér már 35 millió eurót

Az RB Leipzig nyerte meg a magyar rangadót a Bundesliga 14. fordulójában szerda este. A lipcseiek a gólpasszt adó és remekül futballozó Szoboszlai Dominik vezérletével 3-1-re győzték le a szemsérülése után először több mint félórát kapó Sallai Roland-féle Freiburgot.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 22:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig is a legértékesebb magyar labdarúgó volt, ám az idénybeli jó teljesítményére a piac is reagál, a mértékadónak számító Transfermarkt a korábbi 28 millió euróról 35 millióra növelte az értékét. Ezzel Szoboszlai már a 22. legértékesebb labdarúgó a Bundesligában.

Főleg Marco Rose vezetőedző szeptemberi kinevezése óta valóban a Leipzig egyik vezérévé lépett előre a magyar középpályás, aki a Freiburg ellen is bizonyított, pontrúgásai rendre veszélyt okoztak. A 16. percben szemfülesen ugratta ki szabadrúgásból Christopher Nkunkut, aki kapufát lőtt. A 39. percben Szoboszlai maga is a kapufát találta el, méghozzá szögletből.

Volt ezután szép csele, ami után csak sárga lapot érően tudták lerántani, és újabb veszélyes lövése, amit a freiburgi kapus nagy bravúrral védett. Az 55. percben egy újabb lipcsei kapufa (megint Nkunku) után Simakan megszerezte a vezetést a kipattanóból, majd egyetlen perccel később a két főszereplő brillírozott: Szoboszlai gólpasszából Nukunku volt eredményes.

A 22 éves magyar az idénybeli 12. gólpasszát adta, amivel befogta a PSG-s Neymart, és holtversenyben a harmadik helyen áll a topligás játékosok között (14) és (13) után.

A kétgólos különbség megmaradt a végére is a Leipzig javára: a Freiburg a 66. percben szépített, de a 77.-ben Forsberg tizenegyesből beállította a 3-1-es végeredményt. Szoboszlai a 83. percben már a biztos előny tudatában jött le, a lipcseiek másik magyarja, végigrobotolta a meccset a védelemben. A Freiburgban az 55. percben szállt be csereként, így a szemsérülése óta először már több mint fél órát játszott, ami jó hír a válogatott mérkőzések előtt.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.