Thomas Müller: Niclas Füllkrugot az ilyen lövésekért tartjuk

Németország új hősét Niclas Füllkrugnak hívják, ő egyenlített Spanyolország ellen a katari világbajnokságon, és ezzel jó esélye van a csapatának kiharcolni a továbbjutást a csoportból. A csapattárs Thomas Müller szerint a csatár azért van ott a keretben, mert ilyen lövésere képes. A spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Enrique szerint a játékosai nem hitték el, hogy legyőzhetik a németeket.

Magyar Nemzet
2022. 11. 28. 7:58
null
al-Hor, 2022. november 27. A német Niclas Füllkrug (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország fellélegezhetett. Egyrészt nagyon jól jött neki, hogy Japán kikapott délután Costa Ricától, majd vesztett állásból pontot mentett a spanyolok elleni csoportrangadón, és így esélye nyílt arra, hogy ne kelljen már a csoportkör után hazautaznia, mint ahogyan az szégyenszemre megtörtént vele négy éve Oroszországban. A németek hőse Niclas Füllkrug, aki a 70. percben állt be, majd tizenhárom perccel később szép lövéssel egyenlített.

 

– Többet akartunk kockáztatni a cserékkel, és szerintem igazságosan alakult a meccs, megérdemelten lett döntetlen – mondta Niclas Füllkrug. – Fontos hogy pontot szereztünk. Persze szerettünk volna győzni, de a lényeg, hogy megvan a lehetőség a továbbjutásra, így most jobb szájízzel mehetünk az utolsó mérkőzésre Costa Rica ellen.

A német Kicker „Füllkrug kalapácsa biztosította Németországnak a döntetlent Spanyolország ellen” főcímmel nyugtázza a némileg megnyugtató pontszerzést, megállapítva, hogy a csapat elszántan futballozott, és Hansi Flick szövetségi kapitány a spanyolok vezetése után a hajrára előhúzott egy dzsókert a kalapjából – ő lenne Niclas Füllkrug, akiről a csapattárs ez mondta a meccset követően:

Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI/EPA

– Fülle fantasztikusan szállt be. Ezért van itt nagy önbizalommal, ezért tartjuk. Nagyszerű jobblábas gólt szerzett, hihetetlen fickó. Mindent beleadtunk, de nem játszottunk végig jól. Még mindig olyan helyzetben vagyunk, hogy bejuthatunk a legjobb tizenhat közé, okkal bizakodhatunk, hiszen az egyik topfavorittal játszottunk döntetlent.

A spanyol válogatott kevésbé örült ennek az eredménynek, és nem csak azért, mert végül is nyerő állásból kényszerült pontosztozkodásra. Győzelem esetén már továbbjutást ünnepelhetett volna a remek gólkülönbségével, amelyet Costa Rica 7-1-es legyőzésével alakított ki.

– Ha majd visszanézem a meccset, biztosan jobban örülök majd az eredménynek, mint most – mondta Luis Enrique, spanyolok szövetségi kapitánya. – Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban, 

de az egész meccsen éreztem némi önbizalomhiányt azzal kapcsolatban, hogy le tudjuk-e győzni a németeket. Ők kockáztattak, és nem voltunk képesek irányítani a mérkőzést. 

A gól előtti hiba nem jellemző a csapatra. Az utolsó meccsnek a japánok ellen úgy megyünk neki, hogy nem számítgatunk, hanem nyerni szeretnénk és elsők lenni a csoportban.

Erre a mérkőzésre december 1-én kerül sor, a németek pedig Costa Rica ellen lépnek pályára, mindét találkozó 20 órakor kezdődik majd.

Borítókép: Niclas Füllkrug és a német játékosok ünneplik a gólt (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.