Tíz kiállítás miatt botrányos véget ért egy kupadöntő Argentínában

Nem mindennapi véget ért az argentin Bajnokok Kupájának a mérkőzése a Racing Club és a Boca Juniors között. A játékvezető különböző szabálytalanságok és egy tömegverekedés miatt a két csapatból tíz játékost állított ki, a Boca létszáma a megengedett hét alá csökkent, ezért a Racing Club úgy nyert 2-1-re, hogy nem lehetett végigjátszani a találkozót.

Magyar Nemzet
2022. 11. 07. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos körülmények között ért véget Argentínában a Trofeo de Campeones mérkőzés. Ez magyarul a Bajnokok Kupájának fordítandó, valójában a helyi szuperkupáról van szó. A Racing Club hosszabbításban 2-1-re legyőzte a Boca Juniorst, de ennek önmagában még nem lenne nagy hírértéke. Arról viszont örökké emlékezetes marad a találkozó, hogy a katari világbajnokság játékvezetői keretében is szereplő Facundo Tello tíz piros lapot osztott ki!

Az őrület a rendes játékidő végén kezdődött, amikor 1-1-es állásnál Villa Cano és Carbonero addig lökdösődött egymással, amíg a bíró mindkettőjüket kiállította. Következett a hosszabbítás tizedik percében a Boca Juniorsból Varela, aki második sárga lappal érdemelte ki a pirosat, majd az emberelőnyben játszó Racing Club a 118. percben Carlos  Alcaraz fejesével vezetéshez jutott. Alcaraz meggondolatlanul az ellenfél szurkolói előtt kezdte ünnepelni a találatot, felbosszantva ezzel a Boca futballistáit, akik nekiestek Alcaraznak, a fülénél fogva rángatták és a labdát is hozzávágták, a kakaskodásnak pedig a játékvezető vetett véget egyszerre hat piros lappal: Tello kiállította a győztes gól szerzőjét, valamint rajta kívül öt játékost a Boca Juniorsból.

Nagy nehezen folytatódott a mérkőzés, de Romero durva szabálytalansága miatt újabb dulakodás alakult ki a pályán, a bíró pedig Gonzálezt, Fabrát és Benedettót is kiállította, így nem folytatódhatott tovább a mérkőzés, mivel a Boca nem volt meg hét emberrel. A trófeát így a Racing nyerte, meglehetősen rendhagyó és botrányos körülmények között. Az argentin legmagasabb osztályban utoljára 25 évvel ezelőtt, az 1997. november 23-i Rosário Central–Newell's Old Boys (4-0) rangadón fordult elő, hogy egy találkozót idő előtt kellett befejezni sok kiállítás miatt. Akkor viszont már a 65. percben véget ért a mérkőzés, a szabályok értelmében ugyanis egy csapatból legalább hét játékosnak pályán kell lennie, ellenkező esetben a játékvezető lefújja a meccset.

Borítókép: Nem túl épületes jelenetek tarkították a mérkőzést (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.