Egy szóban összefoglalták, mi okozta a brazilok vesztét

A Manchester United egykori futballistájának, Roy Keane-nek nem tetszett, ahogy a brazil játékosok és Tite szövetségi kapitány ünnepelt a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőn. A katari világbajnokságon szakkommentátorként részt vevő Keane a gólörömmel magyarázta a dél-amerikaiak későbbi kiesését.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 15:51
Tite Brazília tánc
Brazil's forward #09 Richarlison celebrates with teammates and Brazil's coach Tite after scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Brazil and South Korea at Stadium 974 in Doha on December 5, 2022. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazilok táncra perdültek minden egyes góljuk után, amit a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőn (4-1) szereztek, sőt egy alkalommal a 61 éves szövetségi kapitányuk, Tite is bekapcsolódott az ünneplésbe. Bár az edző sietett leszögezni, ő senkit sem szeretett volna megbántani a tettével, sokan tiszteletlennek tartották a mozdulatait. Közéjük tartozott Roy Keane is.

– Szerintem ez tiszteletlen az ellenféllel szemben. Négy gólt szereztek, és minden egyes alkalommal ugyanígy ünnepeltek. Nem bánom, ha az első gól után ezt vagy bármi mást csinálnak, de később is folytatták, ráadásul a szövetségi kapitány is bekapcsolódott. Ez egyáltalán nem tetszett nekem – fogalmazott a Manchester United egykori középpályása, majd hozzátette: egyébként imádja a brazilok játékát, csak az ünnepléssel nem értett egyet. 

– Nem értem, hogy egy edző meccs közben miképpen állhat neki táncolni, miközben a másik kapitány ott van tőle néhány méterre, és ezt kell látnia. A játék a tiszteletről szól. Táncoljanak a meccs után az öltözőben vagy egy szórakozóhelyen, azzal nincs semmi gond. Miért van rendben az, hogy a brazilok a meccs közben táncolnak? Ha mindenki ezt csinálná, miután gólt szerez, akkor három napig tartanának a mérkőzések. A pro-licences edzőképzésen a trénereknek inkább a tánctudásukról kellene számot adni a taktikai ismereteik helyett.

Ha ez nem lett volna elég, Keane a negyeddöntős búcsújuk után is megforgatta a kést a brazilokban. Az ír fenegyerek szerint egy ok állt a kiesésük mögött, ez pedig a tánc.

– Nem lepett meg, hogy kiestek, hiszen az összes energiájukat arra használták fel, hogy táncolgassanak a Dél-Korea elleni meccsen – gúnyolódott Keane.

Feltehetően nem ezen múlott a brazilok kudarca, de annyi bizonyos, ők már nem táncolhatnak el a döntőig. A Neymarékat búcsúztató Horvátország viszont még megteheti, ehhez először Argentínát kell legyűrnie a legjobb négy között.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: Tite a játékosaival táncol a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőn (Fotó: AFP/Nelson Almeida)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.