Pelét kórházban ápolják, mégis ő vigasztalta Neymart

A 82 éves Pelének még a kórházban is a futball körül járnak a gondolatai. A háromszoros világbajnok legenda honfitársának, Neymarnak gratulált, amiért beállította a gólrekordját, emellett vigasztalni is próbálta a klasszist, mivel Horvátország a pénteki negyeddöntőben kiejtette a brazilokat a katari vb-n. Habár Neymar még nem döntött, hogy folytatja-e a válogatottban, de Pelé reményei szerint igen lesz a válasz.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 14:26
FIFA World Cup 2022 - Quarter Final Croatia vs Brazil Neymar
epa10357558 Neymar of Brazil reacts after losing the FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match between Croatia and Brazil at Education City Stadium in Doha, Qatar, 09 December 2022. EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy eddig folyamatosan, Pelé ezúttal is üzent a brazil válogatott tagjainak. Korábban többször a támogatásáról biztosította az utódokat, amit ők is megtettek, hiszen a legendás futballista vastagbélrákkal küzd, és a közelmúltban a koronavírussal is megfertőződött, így kórházban ápolják (egyes híradások arról szóltak, hogy haldoklik).

Pelé eddig a brazil válogatott sikereit ünnepelhette, és abban reménykedhetett, hogy a Selecao 2002 után újra világbajnok lesz, de Horvátország pénteken, már a negyeddöntőben összetörte a dél-amerikaiak álmait, tizenegyespárbajt követően kiejtette őket . A meccs a hosszabbítás után egyébként 1-1-es eredménnyel zárult, a brazilok gólját pedig nem más, mint szerezte. 

A Paris Saint-Germain szélsőjének ez volt a 77. találata a nemzeti csapatban, amivel utolérte az eddigi válogatottsági gólrekordert, Pelét. A háromszoros világbajnok természetesen nem sajnálkozott, hogy beállították a csúcsát, szép szavakkal gratulált Neymarnak.

„Láttalak felnőni, mindennap szurkoltam neked, s végre gratulálhatok a brazil színekben elért góljaid számához. Mindketten tudjuk, hogy ez több mint egy egyszerű szám. Sportolóként az a legnagyobb feladatunk, hogy inspiráljunk másokat. Ma a csapattársainkat, majd a következő generációt és mindenek felett a sportszeretőket világszerte. A rekordomat közel ötven éve értem el, és eddig senki meg sem közelítette. Te beállítottad. Ez mutatja, milyen nagyszerű a teljesítményed” – írta az Instagram-oldalán a 82 éves legenda, majd hozzátette: „Sajnos ez nem a legboldogabb nap a számunkra.”

A brazilok kiesése után egyelőre kérdéses, hogy Neymar pályára lép-e még a válogatottban. Az érintett maga a negyeddöntőt követően nem akart erről beszélni. Pelé mindenesetre abban bízik, hogy a harmincéves játékoson még láthatja a kanárisárga mezt:

„Inspirálj minket a jövőben is! Én továbbra is minden gólodnál örömmel csapok majd a levegőbe, ahogy eddig is” – zárta sorait az egykori labdarúgó.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Borítókép: Neymart nagyon megviselte a brazilok kiesése (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.