Deschamps rossz hírt közölt az angolokkal: Mbappé az Mbappé

A pénteki negyeddöntők tizenegyespárbajai után fel van adva a lecke a katari foci-vb szombati fellépőinek. Portugália esélyesnek számít Marokkó ellen, de a Cristiano Ronaldo körül kialakult hisztéria nem tesz jót a csapatnak, az afrikai riválisnak ráadásul nincs veszítenivalója. Anglia és Franciaország csatája nagy izgalmakat ígér, de Didier Deschamps szerint Kylian Mbappét nem kell félteni az angol őrizettől sem.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 11:44
Kylian Mbappé
Doha, 2022. december 4. A francia Kylian Mbappe ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Franciaország-Lengyelország mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 4-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még nem ért véget a foci-vb Katarban, az már most kijelenthető, hogy Marokkó a torna meglepetéscsapata. A legjobb nyolc közé csupa olyan válogatott jutott el, amellyel előzetesen is számolhattunk a végjátékban, a csoportkörben Belgiumot 2-0-ra legyőző, a nyolcaddöntőben pedig Spanyolországot tizenegyespárbajban kiejtő Marokkó azonban nem tartozott közéjük. A negyeddöntő elérésével már így is története legjobb eredményét érte el Marokkó, amely Kamerun, Szenegál és Ghána után a negyedik afrikai országként jutott ilyen messzire a világbajnokságon.

– Ha valaki a vb előtt azt mondja, hogy Belgium, Horvátország, Kanada és Spanyolország ellen összesen egy gólt kapunk, biztosan őrültnek tartottam volna – nyilatkozta Valid Regragui szövetségi kapitány, akit mindössze két hónappal a torna előtt neveztek ki a leváltott Vahid Halihodzic helyére.

CRISTIANO RONALDO
szereplése Marokkó ellen kérdéses Fotó: Rungrodzs Jongrit

Az előzmények ismeretében Marokkónak már nincs veszítenivalója, Portugáliának annál több, hiszen Fernando Santos csapata 2006 után először juthat a legjobb négy közé a vb-n, a spanyolok elleni hosszabbításban talán kifáradt afrikai csapat ellen ráadásul a többség portugál sikert vár. Bár a marokkói védelem acélos, elvileg a góllövéssel sem lehet gondja Portugáliának, amely a nyolcaddöntőben 6-1-re intézte el Svájcot.

Fernando Santosnak azonban Cristiano Ronaldo miatt kellett magyarázkodnia a meccs előtt, a 37 éves klasszis ugyanis folyamatos feszültségforrás a csapat körül. Svájc ellen a kispadra ültette őt a kapitány, mire elterjedt, hogy Ronaldo a távozásával fenyegetőzött.

– Soha nem mondta nekem azt, hogy el akarja hagyni a csapatot – tisztázta Fernando Santos. – Itt az ideje, hogy ennek a hisztériának véget vessünk. A Svájc elleni meccs előtt elmondtam neki, hogy nem fog kezdeni. Nem örült neki, de ez egy normális beszélgetés volt, amely során mindenki elmondhatta a meglátásait. Visszakérdezett, hogy ez jó ötlet-e, de soha nem fenyegetett azzal, hogy akkor ő távozik. Hagyják békén Ronaldót!

Angliának meg kellene állítania Mbappét

Az Anglia–Franciaország negyeddöntő szorosabb csatát ígér, mindkét válogatott jó formában jutott el idáig, az angolok Szenegált 3-0-ra, a franciák Lengyelországot 3-1-re intézték el az előző körben.

Az nem meglepő, hogy az angolok elsősorban ellen készülnek, a PSG sztárja ugyanis a legjobb formának örvendő játékos Katarban, már öt gólt szerzett a tornán. Didier Deschamps-nak volt egy rossz híre az angolok számára: – Biztos vagyok benne, hogy Angliának kész terve van Mbappé megállítására, de Kylian, tudják, ő egyszerűen csak Kylian – jegyezte meg a francia kapitány, akit a Marca idézett. – Minden képessége megvan ahhoz, hogy megtalálja a megoldást, bármit is eszeltek ki ellene.

Mindez hamarosan kiderül, az viszont biztos, hogy a két szombati negyeddöntő győztese egymás ellen küzd majd a fináléba jutásért.

Labdarúgó vb, negyeddöntők
Pénteken játszották:
Horvátország–Brazília 1-1, tizenegyesekkel 4-2
Hollandia–Argentína 2-2, tizenegyesekkel: 3-4

Szombati program:
Marokkó–Portugália 16.00
Anglia–Franciaország 20.00

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Kylian Mbappé vezeti a katari vb góllövőlistáját (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.