Kifakadt a portugál kapitány: Hagyják békén Cristiano Ronaldót!

Noha a portugál válogatott a Marokkó elleni szombati negyeddöntőre készül a katari foci vb-n, Cristiano Ronaldo jelenti az állandó témát. A legutóbb már kispadra került 37 éves klasszist rengeteg támadás éri, ám Fernando Santos szövetségi kapitány most a védelmébe vette őt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 09. 14:27
CRISTIANO RONALDO; FÉLIX, Joao
Loszaíl, 2022. december 6. A portugál Cristiano Ronaldo (j) beáll a lecserélt Joao Félix helyére a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Portugália-Svájc mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh Fotó: Abedin Taherkenareh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a három csoportmeccsen nem nyújtott jó teljesítményt, egyetlen gólt lőtt, azt is tizenegyesből, összességében azonban nem volt meggyőző a játéka. Dél-Korea ellen Fernando Santos szövetségi kapitány már a 65. percben lecserélte őt, ami után Ronaldo a portugál sajtó szerint elfogadhatatlan stílusban nyilvánult meg, és a válogatott edzője is elítélte a viselkedését. Ezután a Svájc ellen 6-1-es gálával megnyert nyolcaddöntőn Ronaldo már a kispadon kezdett, a helyén lehetőséget kapott 21 éves Goncalo Ramos pedig mesterhármast ért el.

Olyan pletykák is szárnyra kaptak, miszerint Ronaldo a vb elhagyásával fenyegetőzött, amiért Santos megalázta őt a csereszereppel. Erről azonban a szövetségi kapitány szerint szó sem volt, és azt is elárulta, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és az ötszörös aranylabdás között.

– Soha nem mondta nekem azt, hogy el akarja hagyni a csapatot – tisztázta Fernando Santos. – Itt az ideje, hogy ennek a hisztériának véget vessünk. Ronaldo példásan viselkedett, örült a társainak, köszönt a szurkolóknak. Svájc ellen kijött az öltözőből, bemelegített, aztán futott a társaihoz, hogy velük ünnepelje a gólokat. Ő hívta a csapattársait, hogy megköszönje az erőfeszítéseiket, aztán elment. Hagyják békén Ronaldót!

– Igen, volt egy beszélgetésem Ronaldóval – folytatta Santos. – A Svájc elleni meccs előtt elmondtam neki, hogy nem fog kezdeni. Nem örült neki, ez egy normális beszélgetés volt, amely során mindenki elmondhatta a meglátásait. Amikor egy játékos a portugál válogatott csapatkapitánya, természetes, hogy nem teszi boldoggá, ha a kispadra kerül. Amikor elmondtam neki a tervemet, visszakérdezett, hogy ez jó ötlet-e. De soha nem fenyegetett azzal, hogy akkor ő távozik.

Portugália szombaton Marokkó ellen lép pályára a negyeddöntőben, és jó eséllyel bejuthat a legjobb négy közé, ami 2006 óta a legjobb eredménye lenne a vb-n.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Cristiano Ronaldo a katari vb-n (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.