„Mit nézel, te féleszű?” – Messi agya teljesen elborult + videó

Ritkán látni olyat, hogy Lionel Messi elveszti a kontrollt, de a Hollandia ellen tizenegyespárbajban megnyert vb-negyeddöntő után pontosan ez történt, ráadásul a kamerák előtt. Argentína hiába jutott be az elődöntőbe, Messi annyira felpaprikázódott, hogy nekiment a FIFA-nak, kritizálta Louis van Gaalt és komoly szópárbajba keveredett a hollandok két gólját szerző Wout Weghorsttal.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 10:37
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 9. Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mit nézel, te féleszű? Takarodj innen!” – szólt oda valakinek, akire közben végig szúrósan nézett, miközben forgott a kamera, ugyanis interjú készült vele az Argentína–Hollandia vb-negyeddöntő után Katarban.

Mint utóbb kiderült, ugyanis a Marca cikke szerint maga Messi is megerősítette, az említett „féleszű” nem más volt, mint Wout Weghorst, aki csereként állt be a meccsen, és 2-0-s hátrányból az ő két góljával mentette az utolsó utáni pillanatban hosszabbításra a meccset Hollandia.

Messi tombolt a továbbjutás ellenére

Az ügynek természetesen volt előzménye, Messi a megnyert tizenegyespárbaj után közvetlenül összeszólalkozott a holland kispaddal, szóváltásba került Louis van Gaal szövetségi kapitánnyal és a segítőjével, a korábbi klasszis középpályással, Edgar Davidsszal is.

Mindez az öltözőfolyosón is folytatódott, ahol Weghorst állítólag el akarta kérni Messi mezét és kezet akart fogni vele, ám ezt az argentin elutasította. Messi szerint tiszteletlenül bántak vele és a csapatával a hollandok: – Nem szeretem, amikor valaki a meccs előtt pofázik, a 19-es játékos (Weghorst – a szerk.) provokált minket, beszólogatott, olyan dolgokat mondott, ami nem kellene, hogy a futball része legyen. Én mindenkit tisztelek, de ezt fordítva is elvárom, ám a holland edző ezt nem így gondolta, és ez volt a gyújtópont – utalt Messi Louis van Gaal szerepére.

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Messi odaszúrt a holland válogatott éléről a kiesés után távozó szövetségi kapitánynak, sőt a FIFA-nak is komolyan beolvasott, mert szerinte a spanyol játékvezető nem nőtt fel a feladathoz.

Mit mondott eközben Weghorst?

– Életem egyik legjobb estéjének kellett volna lennie – fogalmazott csalódottan Wout Weghorst, a török Besiktas csatára, aki Hollandia megmentőjének indult, de az elvesztett tizenegyespárbaj miatt keserűen zárta a meccset. – Kisfiúként az volt az álmom, hogy egy világbajnokságon játszhassak. Ez volt életem három legjobb hete labdarúgóként. Álmodoztam a trófea megszerzéséről, és olyan közel álltunk hozzá. Nagyon nehéz felfogni, hogy már megyünk is haza. Ennek ellenére nagyon hálás és büszke vagyok.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi fel volt paprikázva a hollandok elleni negyeddöntő után (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.