Lionel Messi durván beszólt a FIFA-nak a vb-elődöntőbe jutás után

Argentína őrült meccsen, tizenegyespárbajban győzött Hollandia ellen a katari foci-vb negyeddöntőjében. A találkozó legjobbjának megválasztott Lionel Messi tőle szokatlanul kritikus hangot ütött meg, mondandóját a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem teszi zsebre. Messi mindazonáltal Katarban egyre közelebb kerül a világbajnoki címhez, amely szó szerint bearanyozná az így is páratlan pályafutását.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 7:23
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 9. Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tizenegyesgóljával Argentína a 73. percben már 2-0-ra vezetett Hollandia ellen, amely addig nem okozott nagy veszélyt, így egyértelműen eldőlni látszott a negyeddöntő, mégis az egyik legőrültebb meccs kerekedett belőle a katari foci vb-n. Louis van Gaal csapata a csereként beküldött Weghorst góljával előbb szépített, majd a 90+11. percben egy szabadrúgás után ugyanő kiegyenlített. Emiatt a FIFA is megkapta a magáét az argentin klasszistól a spanyol AS cikke szerint.

JONG, Frenkie de; MESSI, Lionel
Messi nagyot küzdött, még a levegőben is Hollandia ellen Fotó: Nusad Szekkajil

Messi ugyanis nem volt elégedett a hollandok hosszabbítást érő második gólja előtt a játékvezető ítéleteivel, és ezt szóvá is tette a nyilatkozatában, amelyet úgy kezdett, hogy nem akar beszélni a játékvezetésről, aztán mégis megtette:  

– Ha elmondanám a véleményemet a játékvezetésről, megbüntetnének érte. Már a meccs előtt aggódtunk, mert tudtuk, hogy mi vár ránk – utalt Messi a találkozóra kijelölt spanyol Mateu Lahoz játékvezetőre. – Nem mondhatom el, amit szeretnék, de a FIFA-nak muszáj önvizsgálatot tartania, a FIFA nem küldhet olyan játékvezetőt egy ilyen meccsre, aki nem tud felnőni a feladathoz.

Messi újabb mutatóban előtt

Természetesen örömre is volt oka a 35 éves támadónak, hiszen Argentína bejutott az elődöntőbe, ahol a brazilokat ugyancsak tizenegyespárbajban búcsúztató Horvátország lesz az ellenfele. Messi újra főszerepet játszott az argentin sikerben, meg is választották a hollandok elleni meccs legjobbjának, amivel már a nyolcadik ilyen címét érdemelte ki a vb-ken.

Ezzel pedig átvette a vezetést, méghozzá a hét meccs embere címet számláló Cristiano Ronaldo elé lépett a sorban – a 2002-ben alapított díjat a már visszavonult Arjen Robben kapta meg a harmadik legtöbbször (6).

– Óriási sikert értünk el – mondta Lionel Messi. – Sokat szenvedtünk, mindenki sokat szenvedett a győzelemért, de ez már a negyeddöntő volt. Túléljük, ha ez a győzelem ára, akkor ennyit kell szenvedni és kész. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó játékra. Mindegy, hogy ki a főszereplő, valaki mindig előtérbe lép. De mindannyian futottunk, küzdöttünk. Kemény csata következik a horvátok ellen, hiszen remek játékosaik vannak, nagyszerű középpályásokkal, és jól ismernek minket. Élvezzük a vb-t, lépésről lépésre haladunk.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi már az elődöntőben az argentin válogatottal (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.