Rejtegetik Messit az argentinok a hollandok elleni affér után

Zlatko Dalic pihenőnapot engedélyezett a horvát játékosoknak szombaton, a Brazília elleni győzelem másnapján. Lionel Scaloni, az argentinok szakvezetője másként döntött, átmozgató edzést vezényelt, amelyen a keretből egyedül Lionel Messi nem vett részt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas érdeklődés övezte az argentinok szombati edzését. Több riporter talán abban bízott, hogy ismét szóra tudják bírni Lionel Messit, aki a hollandok ellen tizenegyespárbajban kivívott továbbjutás után tőle szokatlanul kivetközött magából. Beszólt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek, a FIFA-nak a bíróküldés miatt, majd tévéinterjú közben osztotta ki a hollandok két gólját szerző Wout Weghorstot, aki mezt kívánt vele cserélni.

„Mit nézel, te féleszű? Takarodj innen!” – Messi váratlanul ilyen durván szólt oda a holland játékosnak.

De miért is akadt ki ennyire Messi vezetésével az összes argentin?

A hétszeres aranylabdás csak azt szajkózta, hogy a hollandok tiszteletlenül viselkedtek, azt nem részletezte, hogy mire is gondolt. Nos, arra, hogy a hollandok a tizenegyespárbaj során végig terrorizálták az argentinokat, amiben ezek szerint Weghorst az élen járt.

 

Az alábbi videón látható, hogy amint utolsó rúgóként Lautari Martínez a kezdőkörből elindul a 11-es pont felé, a hollandok mennek utána és folyamatosan magyaráznak neki, hergelik őt, pedig el sem hagyhatták volna a kezdőkör területét. Végül még Luuk de Jong is odaszól neki, amikor szembetalálkoznak – a holland éppen jött visszafelé a maga kísérlete után.

feltűnésére azonban szombaton hiába várta a riporterek. Az argentin keretből egyedül ő nem edzett a többiekkel. Nem kizárt, a vezetők úgy döntöttek, jobb, ha elrejtik néhány napra a nyilvánosság elől, nehogy a FIFA mégis eltiltsa az elődöntőtől a viselkedése miatt.

A több argentin játékos közül, azok, akik sokat játszottak pénteken, csak spinningeltek, hogy kidolgozzák a savat a lábukból. Akik nem léptek pályára, azok persze labdáztak is, miként az a horvát Sportske Jutarnji videóján látható.

A hollandok elleni balhé, Messi kiállása csak tovább növeli az argentinok hősének népszerűségét. Lionel Scaloni például azt mondta a meccs után, mindig is tudta, hogy Lionel Messi a valaha élt legnagyobb labdarúgó, s a világbajnokság csak megerősítette ebben a véleményében.

– Hatalmas eredmény, hogy bejutottunk, az elődöntőbe, ám a torna mind a hét mérkőzésén jó eredményt szeretnénk elérni – idézi a Reuters Scalonit. – Jó kis meccs elébe nézünk a horvátok ellen, tudjuk, mi a dolgunk.

Argentína tavaly nyáron majdnem háron évtized után nyert ismét nagy tornát, amikor győzött a Copa Américán. Immár a világbajnoki trófea is elérhető közelségbe került. Az elődöntőben egyértelműen Argentína az esélyes, a döntőben pedig már tényleg bármi megtörténhet.

Pihentek a horvátok

Zlatko Dalic más módját választotta a feszültség és a fáradalmak levezetésének. Szabadnapot adott a horvát játékosoknak. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, Modricék mivel töltötték a szombatot.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Spinningelnek az argentinok a szombati edzésen, az előtérben Lionel Scaloni szövetségi kapitány (Fotó: Cropix/Tom Dubravec)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.