A távozó Louis Van Gaal odaszúrt: „Ott a Google, keressenek rám!”

Nem volt feszültségektől mentes az Argentína–Hollandia negyeddöntő a katari foci vb-n. Lionel Messi például beszólt a tizenegyespárbajban legyőzött holland szövetségi kapitánynak is. A rákkal is megküzdő Louis van Gaal távozik, és még egyszer utoljára hozta a formáját a sajtó előtt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 8:50
GAAL, Louis van
Doha, 2022. november 24. Louis Van Gaal holland szövetségi kapitány egy dohai sajtóértekezleten 2022. november 24-én. Hollandia másnap Ecuador ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kikelt magából a Hollandia ellen tizenegyespárbajban megnyert vb-negyeddöntő után, nekiment a FIFA-nak a játékvezetés miatt, és az ellenfél edzője, Louis van Gaal is megkapta a magáét az argentin sztártól: – Van Gaal azt mondta, hogy jól játszottak, de csak annyit tett, hogy feltolta a magas játékosait, akikre aztán felívelték a labdát – jegyezte meg szúrósan Messi.

Kritika ide vagy oda, Van Gaal nem járt messze attól, hogy romba döntse az argentinok aranyról szőtt álmait, de végül elbukott. Ahogy azt előre tudni lehetett, ez volt a legendás edző utolsó meccse a válogatott kispadján, a rákkal is megküzdő 71 éves Van Gaal ugyanis a vb után visszavonul.

– A legfontosabb, hogy nem folytatom – erősítette meg Van Gaal az argentinok elleni kiesés után a Mirror cikke szerint. – Csak erre az időszakra vállaltam el a munkát, így ez volt az utolsó meccsem a harmadik kapitányi időszakomban. Ezalatt húsz mérkőzést játszottunk, és egyetlenegyet sem veszítettünk el. Nem tudom, hányat nyertünk meg, de ott a Google, írják be, hogy Louis van Gaal és Hollandia, aztán nézzék meg a gólkülönbséget is.

Ha Van Gaal kéri, természetesen megtesszük: a húsz meccséből tizennégyet megnyert a holland válogatottal, amely ezeken a találkozókon 51 gólt szerzett és 17-et kapott.

– Jó érzésekkel tekintek vissza erre az időszakra – tette hozzá Van Gaal. – Angliával együtt mi voltunk az egyetlen veretlen csapat a vb-n. Nem gondolom úgy, hogy az argentinok legyőztek minket, ez csak egy tizenegyespárbaj volt. Remek közösséget hagyok hátra, olyat, amely emberileg és szakmailag is közel áll hozzám. Megvolt az oka, hogy húsz meccsen keresztül veretlenek maradtunk, pedig top ellenfelekkel játszottunk, habár ezek az országok már korábban búcsúztak a világbajnokságtól.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Louis van Gaal távozik a holland kispadról (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.