Elhunyt Szinisa Mihajlovics, a legendás szerb futballista

Ötvenhárom éves korában elhunyt a szerb Szinisa Mihajlovics, BEK- és KEK-győztes, 63-szoros jugoszláv válogatott labdarúgó, edző.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 16. 16:13
Bologna FC v Atalanta BC - Serie A
 Szinisa Mihajlovics
Sinisa Mihajlovic (Bologna Fc) during the italian soccer Serie A match Bologna FC vs Atalanta BC on March 20, 2022 at the Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Italy (Photo by Gianluca Ricci/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Gianluca Ricci / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három éve leukémiás betegséggel küzdő Szinisa Mihajlovics pénteken egy római kórházban hunyt el. Haláláról családja tájékoztatta az olasz hírügynökséget, jelezve, hogy édesanyja, bátyja, felesége, öt gyermeke és egy unokája gyászolja. Közleményük kiemeli: különleges személyiség, rendkívüli szakember volt és bátran harcolt a szörnyű betegséggel.

Mihajlovics játékosként a Crvena zvezda színeiben 1991-ben BEK-győztes, a Lazióval 1999-ben KEK-győztes volt. Emellett két olasz bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a római csapattal, illetve az Internazionaléval. Olaszországi karrierje során játszott még az AS Romában, valamint a Sampdoriában.

Pályafutását 2006-ban zárta le, majd rövid kitérőkkel idén szeptemberig Olaszországban edzősködött. Akkor a Bolognától távozni kényszerült, mivel irányítása alatt a csapat csak öt pontot gyűjtött az új idény első öt mérkőzésén. A szakember 2012 májusa és 2013 novembere között a szerb válogatott, 2018-ban egy hétig a Sporting kispadján is ült. A vukovári születésű Mihajlovics előbb Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró válogatottjában lépett pályára, összesen 67 alkalommal.

Mihajlovics 2019 óta küzdött a betegséggel, több kemoterápiás cikluson és csontvelő-transzplantáción esett át.

Borítókép: Szinisa Mihajlovics a Bologna vezetőedzőjeként 2022 márciusában (Fotó: AFP/Nurphoto/Gianluca Ricci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.