Ez a vb sem lesz már az igazi – a királynő mehet vissza a konyhába

Kiesett a Palota Királynője, Fallon Sherrock a darts vb-n, amelyet hagyományosan a londoni Alexandra Palace-ben rendeznek. Ezzel az utolsó női versenyző is búcsúzott, viszont a 2007-ben világbajnok Raymond van Barneveld az ételmérgezése ellenére is továbbjutott.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 8:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fallon Sherrock a legismertebb női dartsjátékos, becenevét, a Palota Királynőjét 2019-ben érdemelte ki, amikor történelmet írt azzal, hogy nőként meccset tudott nyerni a vb-n, mindjárt kettőt is, végül csak a harmadik fordulóban esett ki. Hasonló bravúrra idén nem volt képes, az első fordulóban kiesett Ricky Evans ellen, így az utolsó női versenyző is búcsúzott a mezőnytől.

Pedig Sherrock kezdte jobban az angol párharcot, az első 180-at és három leget is behúzva. Evans csak fokozatosan lendült bele a játékba, ellenfele pedig a szoros meccs végére elvesztette a koncentrációt, így Evans 3:1-re megnyerte a meccset. Méghozzá a közönség legnagyobb bánatára, mert a vb nézőserege még elnézte volna Sherrock játékát a vb-n.

Így azonban Sherrock mehet vissza a konyhába, párja, a skót Cameron Menzies ugyanis még versenyben van, ő a második fordulóban a holland Vincent van der Voort ellen lép a tábla elé. – Nagy mázlista vagyok, hogy olyan partnerem van, aki magas szinten dartsozik. Jó, hogy otthon is gyakorolhatunk, kivéve, ha Fallon győz, mert akkor nekem kell főzni – árulta el Menzies. Ebből kiindulva most megúszta a főzést: ő nyert, Sherrock veszített, úgyhogy a konyhai szerepek le vannak osztva. Egyelőre.

Kedden a 2007-ben világbajnok Raymond van Barneveld már a második fordulóban játszott Ryan Meikle ellen. A holland felkészülését ételmérgezés hátráltatta, az is kétséges volt, hogy kiáll-e egyáltalán, de végül tette a dolgát, és 3:1-re legyőzte az esélytelenebb angolt.

Korábban történt a darts vb-n.

Borítókép: Fallon Sherrock a darts vb-n (Forrás: Twitter/Fallon Sherrock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.