Marokkó hatalmas támogatást kapott, meg is ijedtek a franciák + videó

Nemcsak Marokkó, egész Afrika lázban ég a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország–Marokkó elődöntője előtt. A vb-történelemben afrikai csapat először jutott a legjobb négy közé, és a marokkóiak hatalmas támogatást kapnak a kontinensükről. Casablancából pedig különjáratok is indulnak Katarba.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 18:53
null
Morocco supporters pose prior to the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Morocco and Portugal at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 10, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A marokkói szurkolók már eddig is nagy számban képviseltették magukat Katarban, és a szerdai elődöntő előtt a címvédő franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is említést tett róluk: a szakvezető megjegyezte, hogy ellenséges hangulatra számít. 

A találkozót szerdán 20 órakor az Al Bayt Stadionban játsszák, ahol a vb-n már nyolc találkozóra került sor. Itt rendezték a Franciaország–Anglia (2-1) negyeddöntőt is 68 895 fős közönség előtt, és a francia szurkolók már az angolokkal szemben is jelentős kisebbségben voltak.

A marokkói tábor pedig még erősítést is kap. A Marokkói Királyi Légitársaság, a Royal Air Maroc bejelentette, hogy harminc különjáratot is indít  Casablanca és Doha között, hogy szurkolókat szállítsanak az elődöntőre. Minden géppel körülbelül kétszáz marokkói drukker érkezhet.

A Marokkói Labdarúgó-szövetség pedig beszerzett 3500 belépőt, amit ingyen oszt ki a drukkerek között. Hírek szerint a lelátókon 45 ezer marokkói és négyezer francia illetőségű szurkoló lesz. De a marokkói válogatottért szorít egész Afrika, videók sokasága lepi el a világhálót, amelyekben afrikaiak arról beszélnek, hogy a marokkói válogatott sikere az egész kontinensnek hatalmas büszkeség. Így az elődöntőben a lelátókon akár több mint tizenötszörös is lehet a marokkói fölény, és ebből mindenképpen hatalmas erőt meríthet Walid Regragui szövetségi kapitány alakulata.

A meccs persze majd a pályán dől el.

A marokkói szimpatizánsok egyébként már Párizsban, a Champs-Elysées-n is megmutatták magukat:

S ide kapcsolódik a hír, hogy mivel a vb alatt marokkói drukkerek Nyugat-Európában már több helyen randalíroztak csapatuk győzelme után, négy holland nagyvárosban – Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben – a közterületeken nem lesz nyilvános meccsnézés.

Olaszországban, Bolognában is összegyűltek a marokkói szurkolók, de Portugália kiejtése után itt nem volt nagyobb rendbontás.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: A marokkói drukkerek hatalmas fölényben lesznek a szerdai elődöntőn, s már a vb-trófeáról álmodnak (Fotó: AFP/Odd Andersen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.