Mbappé gólja megihletett egy angol válogatott csatárt + fotó

Kylian Mbappé második gólja a vb-döntőn igazán látványosra sikeredett. A francia csatár akrobatikus mozdulattal, félig eldőlve kapásból zúdította be a labdát az argentin kapuba. A 2006-os vb-n szereplő Peter Crouch ihletet nyert a franciák egyenlítő góljából, szerinte Mpappé mozdulata pontosan olyan volt, mint az övé 16 éve Trinidad és Tobagó ellen, azzal a különbséggel, hogy abból a lövésből végül bedobás lett.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 10:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlen mozdulat volt Mbappétól, de ez a sz… nekem is ment 2006-ban – írta a Twitterre a 2006-os vb-n szereplő angol válogatott csatár, Peter Crouch. 

A nyurga támadó nem a technikai tudásáról volt híres, a tweet is az önirónia jegyében született. Ugyanis 16 éve a Trinidad és Tobago elleni csoportmeccsen David Beckham beadása után Crouch kísértetiesen hasonló mozdulattal célzott, mint Mbappé, de nem találta el a kaput. 

Mbappé mozdulata után jobb helyre ment a labda, mint 2006-ban                  Fotó: Europress/AFP/Franck Fife

A francia viszont igen, a bombája utat talált az argentin kapuba, ezzel lett 2-2 a vb-döntő állása a 82. percben, majd a ráadásban egy-egy gól esett mindkét oldalon, végül 11-esekkel Argentína lett a világbajnok.

Borítókép: Crouchot megihlette Mbappé gólja (Fotó: AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.