Cirkuszt rendezett a vendégek edzője, de ez sem volt elég a Szeged fordításához

Ki nem kényszerített hibák tömkelegét vonultatta fel a Szeged hazai pályán az előző szezon döntőse, a lengyel Kielce ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. A hét BL-meccsét a vendégcsapat nyerte 31-28-ra.

2022. 12. 07. 20:26
null
20221207 Szeged Kielce Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezonban az eddigi egyetlen vereséget a címvédő Barcelona ellen elszenvedő lengyel Kielcét fogadta a Szeged a Bajnokok Ligája B csoportjában. A játéknap előtt nyolc pont volt a különbség a csoport második helyén álló vendégek és a hatodik magyar bajnokcsapat között. A távolság csökkentése volt a hazaiak célja, és a meccs elején úgy tűnt, ez nemigen fog összejönni. Bodó Richárd átlövései tartották a lelket a sérült Mikler Rolandot nélkülöző, a magyar válogatott játékosai közül Bánhidi Bencét és Szita Zoltánt bevető hazai csapatban, de ő egyedül nem sokat tudott tenni a felzárkózásért. A 13-8-as vendégvezetés volt a legmélyebb szakadék, amelybe zuhant a magyar bajnok. Haukur Thrastarson, a vendégek izlandi átlövőjének az esete árnyékolta be az első félidő hajráját. Az izlandi játékos súlyosnak tűnő sérülése kicsit megfogta a Kielcét: 5-0-s szegedi rohammal rögtön nyílt lett a meccs. A félidő hajrájára azonban visszaállt a háromgólos differencia.

Nem Alilovicon múlott a Szeged feltámadása. Fotó:  Nemzeti Sport/Török Attila


A folytatásban Dean Bombac játszotta el Bodó Richárd szerepét. A végletekig kizsigerelt szlovén irányító vezényelte volna a szegediek feltámadását. De bosszantó, önsorsrontó hibákat követett el a magyar bajnok, mert amikor újra közel kerülhetett volna a lengyelekhez, eladta a labdát vagy éppen kihagyott egy hétméterest. Pedig a vendégek edzője, Talant Dujshebaev mindent elkövetett, hogy visszahozza a meccsbe a Szegedet: a kirgiz–spanyol edző elveszítette a fejét, addig-addig reklamált, amíg elvették a labdát a csapatától. De ezzel sem tudott élni Pastor együttese. Negyedórával a vége előtt visszaállt az ötgólos különbség, és ez a végére háromra csökkent. Zsinórban hetedszerre nyert a Kielce a Szeged ellen, a legújabb győzelmével megerősítette a második helyét, a Szeged maradt hatodik a B csoportban.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: OTP Bank-Pick Szeged–Lomza Industria Kielce 28-31.

Borítókép: sem tudott segíteni (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.