időjárás 2°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

Cirkuszt rendezett a vendégek edzője, de ez sem volt elég a Szeged fordításához

Szilágyi László
2022.12.07. 20:26 2022.12.07. 21:02
Cirkuszt rendezett a vendégek edzője, de ez sem volt elég a Szeged fordításához

Ki nem kényszerített hibák tömkelegét vonultatta fel a Szeged hazai pályán az előző szezon döntőse, a lengyel Kielce ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. A hét BL-meccsét a vendégcsapat nyerte 31-28-ra.

A szezonban az eddigi egyetlen vereséget a címvédő Barcelona ellen elszenvedő lengyel Kielcét fogadta a Szeged a Bajnokok Ligája B csoportjában. A játéknap előtt nyolc pont volt a különbség a csoport második helyén álló vendégek és a hatodik magyar bajnokcsapat között. A távolság csökkentése volt a hazaiak célja, és a meccs elején úgy tűnt, ez nemigen fog összejönni. Bodó Richárd átlövései tartották a lelket a sérült Mikler Rolandot nélkülöző, a magyar válogatott játékosai közül Bánhidi Bencét és Szita Zoltánt bevető hazai csapatban, de ő egyedül nem sokat tudott tenni a felzárkózásért. A 13-8-as vendégvezetés volt a legmélyebb szakadék, amelybe zuhant a magyar bajnok. Haukur Thrastarson, a vendégek izlandi átlövőjének az esete árnyékolta be az első félidő hajráját. Az izlandi játékos súlyosnak tűnő sérülése kicsit megfogta a Kielcét: 5-0-s szegedi rohammal rögtön nyílt lett a meccs. A félidő hajrájára azonban visszaállt a háromgólos differencia.

Nem Alilovicon múlott a Szeged feltámadása. Fotó:  Nemzeti Sport/Török Attila


A folytatásban Dean Bombac játszotta el Bodó Richárd szerepét. A végletekig kizsigerelt szlovén irányító vezényelte volna a szegediek feltámadását. De bosszantó, önsorsrontó hibákat követett el a magyar bajnok, mert amikor újra közel kerülhetett volna a lengyelekhez, eladta a labdát vagy éppen kihagyott egy hétméterest. Pedig a vendégek edzője, Talant Dujshebaev mindent elkövetett, hogy visszahozza a meccsbe a Szegedet: a kirgiz–spanyol edző elveszítette a fejét, addig-addig reklamált, amíg elvették a labdát a csapatától. De ezzel sem tudott élni Pastor együttese. Negyedórával a vége előtt visszaállt az ötgólos különbség, és ez a végére háromra csökkent. Zsinórban hetedszerre nyert a Kielce a Szeged ellen, a legújabb győzelmével megerősítette a második helyét, a Szeged maradt hatodik a B csoportban.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: OTP Bank-Pick Szeged–Lomza Industria Kielce 28-31.

Borítókép: Bánhidi Bence sem tudott segíteni (Fotó: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.