A magyar sportoló különös szuvenírt hagyott a legendás helyszínen

A magyar, de izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás idén indult először a legendás kitzbüheli lejtőn rendezett vk-versenyen. Szőllős pénteken és szombaton is teljesítette a pályát, utóbbi során külön bravúrt jelentett, hogy a pálya közepén elhagyta a botját, ennek ellenére célba ért a világ legnehezebb pályáján.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 14:00
Szőllős Barnabás
Israel's Barnabas Szollos competes in the men's super-G final during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Yanqing National Alpine Skiing Centre in Yanqing on February 8, 2022. (Photo by Joe KLAMAR / AFP) Fotó: AFP/Joe KLAMAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kitzbüheli lejtőn évről évre ámulattal figyelhetjük a világ legjobb lesiklóit, amint teljesítik a legnehezebbnek tartott pályát. Magyar érdekeltség viszont nem szokott lenni a januári sporteseményen.

Idén ez legalább félig-meddig adott volt, a legendás helyszínen először indult a világkupában a kombinációban olimpiai hatodik helyezett Szőllős Barnabás. Értelemszerűen magyar fiatalemberről van szó, aki azonban évek óta izraeli színekben versenyez.

Szőllős nem vallott szégyent, mind pénteken, mind szombaton teljesítette a félelmetes kitzbüheli pályát. Utóbbi versenynapon azonban az igazán nagy bravúr az volt, hogy annak ellenére ért célba, hogy a pálya felénél kissé beleakadt az egyik kapuba, és elhagyta a botját.

Borítókép: Szőllős Barnabás a pekingi olimpián (Fotó: AFP/Joe Klamar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.