Arnold Schwarzenegger megemelte kalapját a valódi terminátor előtt

Idén két világkupaversenyt is rendeztek a leghíresebb lesiklópályáján. Pénteken a hazaiak nagy örömére az osztrák Vincent Kriechmayr, szombaton a szakági pontversenyt vezető norvég Aleksander Aamodt Kilde nyerte a kitzbüheli futamot. Szokásainak megfelelően a helyszínen élvezte a versenyt Arnold Schwarzenegger is, az alpesi sí korábbi klasszisa, Lindsey Vonn társaságában.

2023. 01. 22. 9:18
Arnold Schwarzenegger Lindsey Vonn
Kitzbühel, 2023. január 21. Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó (b) Lindsey Vonn visszavonult olimpiai bajnok amerikai alpesisízõ társaságában a férfi alpesi sízõk világkupa-sorozatának Kitzbühelben rendezett lesiklóversenyén 2023. január 21.én. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Arnold Schwarzenegger már évtizedek óta az Egyesült Államokban él, az ismert színész és politikus rendre hazalátogat szülőhazájába, Ausztriába. Az egyik állandó motiváció a hagyományos januári lesiklóverseny a világ legnehezebb pályáján, Kitzbühelben. Schwarzenegger szombaton szakértő társa, Lindsey Vonn mellett nézte a az alpesi sí terminátorainak versenyét, majd a győztes, Aleksander Aamodt Kilde fogadhatta Schwarzenegger gratulációját.

Arnold Schwarzenegger Aleksander Aamodt Kilde
Arnold Schwarzenegger gratulál a győztesnek (Fotó: J Sports)


Idén két lesiklóversenyt is rendeztek a legendás lejtőn, pénteken a hazaiak ünnepelhették Vincent Kriechmayr sikerét. A szezonban a lesiklást uraló norvég Kilde aznap elrontotta a menetét, csak tizenhatodik lett.

Szombaton viszont ő volt legjobb, meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, s győzelme ünneplése közben Kilde a többiekre is gondolt: a futam után elnézést kért a második helyen zárt Johan Clarey-től. A negyvenkét éves francia versenyző pályafutása tizenegyedik vk-dobogóját szerezte, de a győzelem továbbra sincs meg neki, s már nem először zárt Kilde mögött a második helyen.

A norvég klasszis huszadik világkupa-győzelmét aratta karrierje során, persze családon belül még így is behozhatatlan a hátránya barátnőjével, a győzelmi örökrangsor élére törő Mikaela Shiffrinnel szemben.

Shiffrin csak a távolból figyelte a kitzbüheli eseményeket, a vele közösen csúcstartó Lindsey Vonn viszont ott volt Kitzbühelben. Sőt – versenyen kívül, villanyfényben – le is csúszhatott a félelmetes lejtőn. Vonn karrierje csúcsán verhetetlen volt a női lesiklóversenyeken, s rendre a férfiak pályáira vágyott, most teljesült egy álma.

Schwarzenegger, Vonn és a többi néző egyben búcsút vehetett egy sportági legendától is. A lesiklás pekingi olimpiai bajnoka, Beat Feuz karrierje utolsó versenyét teljesítette szombaton. Ő már a második szuperklasszis, aki a 2022/23-as idény közben vonult vissza, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Matthias Mayer decemberben fejezte be pályafutását.

Borítókép: Arnold Schwarzenegger és Lindsey Vonn (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.