A Veszprém játékosa volt a főszereplő a vb-döntőn

Dánia sorozatban harmadszor megnyerte a férfikézilabda-világbajnokságot. Nikolaj Jakobsen csapata 2019 és 2021 után idén is a csúcsra ért, a stockholmi döntőben 34-29-re nyert Franciaország ellen.

Szilágyi
2023. 01. 29. 22:36
2023-IHF-WORLD-MEN-S-HANDBALL-CHAMPIONSHIP-FINAL-FRANCE-DENM/
2023-IHF-WORLD-MEN-S-HANDBALL-CHAMPIONSHIP-FINAL-FRANCE-DENM/ Rasmus Lauge Schmidt of Denmark during the 2023 IHF World Men's Handball Championship final between France and Denmark on January 29, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0324 håndball handboll handball handbolls-vm vm frankrike danmark denmark 2023 ihf world mens handball championship france bbeng final No Use Sweden. No Use Norway. No Use Austria. Fotó: Reuters/Jesper Zerman

Dánia sorozatban harmadszor megnyerte a férfikézilabda-világbajnokságot. Nikolaj Jakobsen csapata 2019 és 2021 után idén is a csúcsra ért, a stockholmi döntőben 34-29-re nyert Franciaország ellen.

Dánia villámrajttal indított a vb-döntőn, 4-0-ra vezetett, Niklas Landin védéseinek is köszönhetően jelentős előnyt alakított ki Franciaországgal szemben. Az első félidő 16. percétől Nikola Karabatic, a sportág francia legendája vélhetően sérülés miatt már nem tért vissza a pályára. A társai, a svédeket az elődöntőben atomkézilabdával búcsúztató olimpiai bajnok csapat kulcsembere, Dika Mem és a nyáron Veszprémbe igazoló Ludovic Fabregas sem tudta azt hozni, amire képes. 

LAUGE SCHMIDT, Rasmus
Lauge világklasszis formában játszott       Fotó: MTI/Kovács Tamás

A dánoknál sérülés miatt csak hétfőn visszatért veszprémi játékos, a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Rasmus Lauge szenzációs napot fogott ki, 10 gólt szerzett. Még azt is elviselte a címvédő, hogy Mikkel Hansen önmagához képest erősen közepes játékkal rukkolt elő. A padról beálló Mensah Larsen két bombagóllal nyitott, és a Landint váltó Kevin Möller bravúrokkal tolta meg a dánok szekerét.

Rasmus Lauge klubja, a Telekom Veszprém az Instagramon gratulált a dán átlövőjének.

Dánia 34-29-re győzött a vb-döntőn, zsinórban harmadszor lett aranyérmes a világbajnokságon Nikolaj Jakobsen csapata. A dán arany egyben dán olimpiai kvótát is jelent, a házigazda francia válogatott automatikus résztvevője a 2024-es párizsi játékoknak.

A vb-n a nyolcadik helyre befutott magyar válogatott kivívta a részvételt a jövő évi olimpiai selejtezőn. Az ellenfelek és a csoportbeosztás még a jövő zenéje. 

Borítókép: Rasmus Lauge főszereplő volt a vb-döntőn (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.