Bánhidi Bence: "Beleszaladtunk egy pofonba, és nem tudtunk felállni..."

A portugálok elleni vereség után csalódottan értékelt Bánhidi Bence, a férfikézilabda-válogatott beállója. A Szeged játékosa szerint a győzelmi kényszer ezúttal bénítólag hatott, és Sipos Adrián korai kiállítása is érzékenyen érintette a 27-20-as vereséget szenvedő csapatot. Bánhidi ugyanakkor azt gondolja, hogy a válogatottnak a saját kezében van a sorsa: ha megnyeri a hátralevő meccseit, elsőként az Európa-bajnok, házigazda Svédország elleni meccset, akkor még bejuthat a középdöntős csoportban az első két csapat között végezhet.

Szilágyi László (Kristianstad)
2023. 01. 16. 23:12
RODRÍGUEZ, Chema
Kristianstad, 2023. január 16. José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (szemben) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkõzés elõtt a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott 27-20-ra kikapott Portugáliától a férfikézilabda-vb csoportkörének utolsó fordulójában, így a harmadik helyen zárt a csoportjában. A vereséggel borzasztó nehéz helyzetbe navigálta magát a magyar válogatott, amely csak akkor végezhet a középdöntő első két helyén, ha a hátralevő három meccsét, köztük a házigazda, Európa-bajnok Svédország elleni meccset megnyeri a szerdán kezdődő középdöntőben. a válogatott beállója szerint a lehetőség, hogy Portugália legyőzésével négy pontot vigyen tovább a csapat a középdöntőbe, rosszul hatott a játékosokra. – Nem értem... Két napja teljesen másik csapat volt fent a pályán, egyszerűen nem értem, hogy ezt hogyan tudtuk így csinálni. Számomra talány, hogy miért változott meg két nap alatt a játékunk és a mentalitásunk. Sajnálom, hogy ezt így elrontottuk, mert ha négy ponttal mentünk volna be a középdöntőbe, akkor az teljesen mást jelenthetett volna. Azonban így sincsen veszve semmi, de Svédország ellen nyernünk kell. Nagyon enhéz lesz, mert ők hazai pályán játszanak. Mindenesetre mi mindent megpróbálunk a következő három meccsünkön. Még arra is van esély, hogy az első kettőben végezzünk, de persze nem tudhatjuk, hogy a többi csapat hogyan teljesít majd – mondta a Szeged játékosa. 

Ott volt megint a győzelmi kényszer. Mindenki azt érezte, hogy ezt most meg lehet csinálni, de a lehetőség bénítólag hatott ránk. Lassan, sok hibával kezdtük a mérkőzést. sok olyan lövést vállaltunk el, amit nem kett volna szabad. Ezzel felhoztuk az ellenfél kapusát, rengeteg hibával játszottunk. Sipos Adrián kiállítása kicsit összenyomott minket, már az első percben elveszítettük a védelem egyik oszlopát – értékelt a beálló. Hozzátette, hogy a meccs eleje olyan volt, mint egy KO. – Beleszaladtunk egy óriási pofonba, és ebből nem tudtunk felállni. Portugália játszotta a kézilabdát, mi a meccs nagy részében csak próbálkoztunk ezzel - nyilatkozta a 27-20-as vereség után Bánhidi Bence.

Borítókép: Bánhidi nem értette, miért volt ilyen visszafogott a magyar válogatott (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.