Djokovics ismét konfliktusba keveredett Ausztráliában

Volt egy rövidebb időszak, amikor úgy tűnt, a kilencszeres bajnok is bajba kerülhet. Novak Djokovics végül négy játszmában jutott be az Australian Open harmadik fordulójába.

2023. 01. 19. 13:31
Novak Djokovics
Serbia's Novak Djokovic hits a return against France's Enzo Couacaud during their men's singles match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 19, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/Martin Keep
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak egy esemény tehette volna még őrültebbé az idei Australian Open második fordulóját, különösen a csütörtöki játéknapot: ha Novak Djokovics is kikapott volna a mauritiusi születésű, selejtezőből érkezett Enzo Couacaud-tól.

Novak Djokovics
Novak Djokovics nem mindig volt jó hangulatban a meccs alatt (Fotó: AFP/Martin Keep)

A francia színekben versenyző játékos bátran kezdett, de a negyedik játékban egy rossz lépés után ápolni kellett a bokáját. Az első játszma ezen el is dőlt, de a másodikra Couacaud összeszedte magát.

Djokovics nem találta az ellenszert, ráadásul ő is küzdött a combjával, a szerbnek is szüksége volt ápolásra.

A szoros játszmát Couacaud nyerte meg, s egy rövid ideig aggódhattak a szerb szurkolók. Djokovics azonban gyorsan megnyugtatta őket, a harmadik játszmában tempósan ellépett ellenfelétől, s miután a negyedikben is hamar brékelőnybe került, úgy tűnt, sínen van.

Egy sokszor bekiabáló szurkoló azonban felbosszantotta Djokovicsot, aki kiabálva kérte számon a székbírót, hogy kezdjen valamit a nézővel.

Nem a tenisz miatt van itt, teljesen részeg

– panaszkodott Djokovics, de sokra nem ment vele, sőt a közönség kifütyülte a szerbet.

Voltak azért a nézők között, akik megértették Djokovicsot. A problémás szurkoló egyik bekiabálása után az aréna túlsó részéről megkapta a választ: fogja be a száját. Djokovics köszönetet mondott a második megszólalónak.

A konfliktus megzavarta Djokovicsot, de végül meg tudta tartani a brékelőnyét, ezzel pedig Couacaud utolsó esélye is elszállt, a negyedik játszmában végül játékot sem nyert.

Djokovics a győzelemnek örülhetett, ezúttal azonban nem mondott köszönetet a közönségnek a meccs utáni interjújában. A tavalyi, vakcina körüli hercehurca után sokan féltették a szerbet a közönségtől, a korábbi ausztráliai meccsein azonban jól fogadták Djokovicsot.

A szerb klasszis a combja miatt is aggódhat, hiszen a trófeához még öt meccset kellene megnyernie Melbourne-ben. Viszont ő legalább versenyben van, miközben a harmadik fordulóba már nem jutott be a címvédő Rafael Nadal – rá a mai vizsgálatok alapján hat-nyolc hét kihagyás vár –, a második kiemelt Casper Ruud és az olimpiai bajnok Alexander Zverev sem.

Australian Open, 2. forduló

Férfi egyes
Djokovics (szerb, 4.)–Couacaud (francia) 6:1, 6:7, 6:2, 6:0

Borítókép: Novak Djokovics több okból is feszült lehetett (Fotó: AFP/Martin Keep)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.