időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Kukába került a hétszeres világbajnok Stephen Hendry

Magyar Nemzet
2023.01.24. 11:11 2023.01.24. 11:43
Kukába került a hétszeres világbajnok Stephen Hendry

Kutyaszorítóba került Stephen Hendry. A hétszeres világbajnok sznúkerjátékos két éve visszatért, ám a sportnál ma már fontosabb neki a celebvilág. Szerepelt a nálunk is népszerű Álarcos énekes brit kiadásában, ezért nem tudott elindulni a versenyeken, amelyekre benevezett. Mivel Hendry nem indokolta – nem indokolhatta – meg a döntését, a nemzetközi szövetség megbüntette. Így jár, aki kukában turkál…

Stephen Hendry 2012-ben vonult vissza a sznúkertől, miután már évek óta nem volt képes a korábban tőle megszokott szinten játszani. Csakúgy hétszeres világbajnok, miként tavaly óta Ronnie O’Sullivan, a kilencvenes években uralta a sportágat, 1990 és 1999 között szerezte mind a hét vb-címét. Két éve ugyan visszatért, de inkább csak hobbiból, szabadkártyával elindul néhány versenyen, átütő sikert nem tudott elérni, egész pontosan kudarcot kudarcra halmoz, a 64-es főtáblára sem tudott egyszer sem felkerülni, egyre többen és hangosabban bírálják, mondván, csak égeti magát és mástól veszi el a lehetőséget.

Stephen Hendry ma már csak hobbiból sznúkerezik. Fotó: Twitter

Az immár 54 éves Hendryt mindez nem különösebben zavarja. Őszintén beszélt arról, cseppet sem irigy Ronnie O’Sullivanre, aki befogta őt az örökranglista élén, neki a sznúker ma már tényleg csupán úri passzió. Hendry ugyanis évek óta elsősorban már celeb, miként arról a beceneve, a „The Golden Boy”, tehát Aranyifjú is árulkodik. A korábbi skót kiválóság rendszeresen szerepel tévéműsorokban, nagy futballrajongó, belekóstolt a pókerba és a golfba is, és persze a visszavonulása után sem szakított a sznúkerrel véglegesen, szakkommentátorként rendszeresen foglalkozatja őt a BBC és az ITV. Nagyon népszerű figura az Egyesült Királyságban, olyan celeb, aki mögött valós teljesítmény van.

 

Így nem meglepő, hogy szerepelt az Álarcos énekes jelenleg is zajló brit kiadásában, a The Masked Singerben. Emiatt ugyanakkor magára haragította a Nemzetközi Professzionális Biliárd- és Sznúkerszövetséget (WPBSA). A szervezet megbüntette Hendryt, amiért indoklás nélkül visszalépett olyan versenytől, amelynek már elkészítették a sorsolását. Hendry kutyaszorítóba került, mint Harvey Keitel, azaz Mr. White Taratino híres mozijában. Ugyanis nem árulhatta el a visszalépése okát, hiszen akkor felfedte volna, hogy ő az Álarcos énekes egyik szereplője.

Vasárnap jött el a feloldozás, avagy a könnyes búcsú napja. A szemeteskuka kiesett a műsorban, s kiderült, hogy a kuka igazi kincset rejteget. Igen, Stephen Hendry bukkant elő belőle.

– Mindent elkövettem volna annak érdekében, hogy megindokoljam, miért léptem vissza a versenyektől, de nem tehettem. Csak annyit mondhattam, hogy nem tudok játszani. Sajnálom, nagyon-nagyon furcsa helyzet – mentegetőzött Hendry.

Majd arról is beszélt, miért vállalta a szereplést az Álarcos énekesben.

– Több valóságshow-ba hívtak már, ez azért volt szimpatikus nekem, mert álarc mögé bújhattam, így senki sem láthatott. És persze ebben nincs semmi feszültség, hiszen ez nem egy énekes verseny, hanem csupán szórakoztató műsor.

Stephen Hendry azt is elmesélte, a fia volt az egyik rajongója, de neki sem volt sejtelme, hogy a szemeteskuka őt rejti.

– Ezt üzente nekem: „Minden héten nézem a műsort. Szeretem. Nem hiszem el, hogy megcsináltad.” Fogalma sem volt, hogy én vagyok az, a visszajelzések ezért is elképesztők.

Stephen Hendry a kilencedik helyen végzett az Álarcos énekesben. Ezzel az eredménnyel ma már a sznúkerversenyeken természetesen azonnal kiegyezne.

Borítókép: A szemeteskuka Stephen Hendryt rejtette (Fotó: Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.