Lewis Hamilton arról beszélt keserűen, hogy banánnal dobálták meg

A Formula–1-es világbajnokság március 5-én kezdődik a Bahreini Nagydíjjal, előtte február 3-án a Red Bull nyitja a csapatbemutatók sorát, s már csak a Haas-istálló nem jelentette be, hogy mikor leplezi le a 2023-as autóját. Szóval, lassan kezd újra megpezsdülni az élet az autósport elit kategóriájában. A napokban megszólalt Lewis Hamilton, aki keserűen beszélt arról, hogy a bőrszíne miatt már hatévesen állandó bántalmazásoknak volt kitéve az iskolájában.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 9:05
Lewis Hamilton USA Nagydíj Mercedes
Lewis Hamilton USA Nagydíj Mercedes Fotó: Chris Graythen Forrás: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jay Shetty indiai származású angol író, volt hindu szerzetes, életvezetési tanácsadó, az On Purpose (Szándékosan) podcast házigazdája vendégei között volt már Alicia Keys, Khloe Kardashian és Kobe Bryant is. Legutóbb pedig Lewis Hamiltonnal beszélgetett. A hétszeres Formula–1-es világbajnok rendszeresen felemeli a hangját a rasszizmus ellen, s most többek között hosszan beszélt arról, hogy a bőrszíne miatt már hatévesen állandó diszkriminációnak volt kitéve az iskolájában.

– Már hatéves koromban bántalmaztak. Azt hiszem, akkoriban az iskolában én voltam a három színes bőrű gyerek egyike, és a nagyobb, erősebb gyerekek folyamatosan zaklattak. Rendszeresen előfordult, hogy banánnal dobáltak és az n betűs szóval illetek. Mindig engem választottak utolsónak a focicsapatban, vagy nem is választottak, még akkor sem, ha volt, akinél jobb voltam. Ez nagyon nehéz időszak volt számomra. A tanárok sem védtek meg, és azt mondták, hogy semmi nem lesz belőlem… – mondta el keserűen Lewis Hamilton Jay Shetty podcastjában. A felvétel még tavaly készült, és most hétfőn került adásba.

Lewis Hamilton a közelmúltban még azzal fenyegetőzött, hogy hamarosan abbahagyhatja a versenyzést. Ehhez képest hírek szerint jókora fizetésemeléssel járó szerződést írhat alá a Mercedesszel, amelyhez a visszavonulása után is elkötelezné magát.

A Formula–1-es csapatbemutatók időpontjai:

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: AFP/Chris Graythen)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.