Lékai kőkemény önkritikája: Feltörölték velünk a padlót

A magyar válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dánia ellen a férfikézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar szereplők csalódottan értékeltek.

Szilágyi
2023. 01. 25. 20:24
BODÓ Richárd
Stockholm, 2023. január 25. Bodó Richárd (k), valamint a dán Niclas Vest Kirkelokke (b) és Mathias Gidsel (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntõjében játszott Magyarország-Dánia mérkõzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dánia ellen hat gólig jutó Bodó Richárd nem értette, miért volt fáradt a magyar válogatott, ha egy nappal többet pihenhetett, mint a címvédő, a negyeddöntőt 40-23-ra megnyerő Dánia. – Ha ki is kapunk egy-egy mérkőzésen, akkor sem fordulhat az elő, mint a dánok ellen. Nem éreztem azt, hogy küzdene a csapat, nem tudom, mi volt az oka, de úgy tűnt, hogy fáradtabbak voltunk. Még egyszer nem szabad így játszanunk, a következő két meccsen próbálunk javítani – mondta a Szeged balátlövője.

A szintén hat gólos ennél keményebben fogalmazott. – Nem erre készültünk, a dánok lemostak minket a pályáról –nyilatkozta az M4 Sportnak az irányító.

A korábban a csapatára mindig büszkén tekintő szövetségi kapitány, Chema Rodríguez a küzdés hiányára vezette vissza a nem várt összeomlást. – Amikor harcol a csapat, büszke vagyok, de ezt nem tette meg, és ezt nehéz megemészteni. Én is hibás vagyok, talán nem készítettem fel elég jól a csapatot. Úgy ki lehet kapni, ha mindent megteszünk, de így nem – mondta a kapitány.

Borítókép: Bodó hat gólig jutott (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.