Messi és Neymar munkavédelmi sisakban, mintha büntetésben lennének

Tavaszra elkészül a Paris Saint-Germain új edzőközpontja, amely nem csak a labdarúgóké lesz. Csütörtökön a klub elnök-vezérigazgatója, Nasser Al-Khelaifi körbevezette a futballistákat, s így még nem láttunk csapatképet a párizsi alakulatról: Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé és a többiek munkavédelmi sisakban feszítettek.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 7:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG campusa Poissy-ban épül, s mindössze néhány kilométerre található a futballcsapat jelenlegi edzőközpontjától, a Camp des Loges-tól. A felnőtt csapat játékosai a 2023–24-es szezonban már itt tréningezhetnek, 2024 januárjában csatlakoznak hozzájuk az Ifjúsági Akadémia játékosai, majd ezt követően a PSG más sportágban érdekelt csapatai is birtokba vehetik. Mondani sem kell, hogy a létesítmény ötcsillagos, ultramodern, minden igényt kielégít majd, ideális környezetet biztosít a felkészülésre. A fókuszban azért természetesen a labdarúgócsapat lesz.

Mbappé
Mbappé kíváncsi arra, milyen lesz az új edzőközpont

– Ez az új edzőközpont hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a Paris Saint-Germain évtizedekre megerősítse a pozícióját a világ legnagyobb sportklubjai között – szögezte le Nasser Al-Khelafi a játékosok előtt. S most a PSG alakulata úgy nézett ki, mint az építőmunkások csapata, munkavédelmi sisakban, amelyen ott volt a klub címere – ilyen fotó sem készült még Messiékről.

A PSG csapatkapitánya, Marquinhos a következőket mondta a PSG TV-nek: – Azt hittük, hogy az építkezés eltart még egy ideig, de már majdnem elkészült az új edzőközpont, ami egyszerűen gyönyörű. Büszkeséggel tölt el látni, ahogy a klubunk növekszik, és egyre magasabb szintre lép. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Bízunk benne, hogy továbbra is a legjobbunkat nyújtjuk majd. Az biztos, hogy egy ilyen edzőközpontban a legjobb körülmények között készülhetünk.

Messi, és Verratti számára mintha büntetés lett volna a program – ők nem tűntek nagyon lelkesnek. Messi nem szólalt meg, s lehet, hogy ő már nem is tréningezik már az új helyen. A Marca című spanyol sportnapilap szerint azt argentin klasszis nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a PSG-vel. A legvalószínűbbnek azt tartja a lap, hogy Messi visszatér egykori sikerei színhelyére, Barcelonába, ahol 2005 és 2021 között futballozott.

A PSG campusának építkezési munkálatai 2016-ban kezdődtek, a projekt háromszázmillió euróba kerül.

Borítókép: Ezen a képen úgy tűnik, Messi, Neymar és Verratti számára büntetés volt a program (Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.