Parádézott a Fradi, kiütötte a Ljubljanát a Bajnokok Ligájában

A hétközi Debrecen elleni vereség után váratlanul megrázta magát a Ferencváros női kézilabdacsapata. Elek Gábor együttese egy egészen kiváló félidőt tett le az asztalra a szlovén Krim Ljubljana elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, ennek köszönhetően három pont előnnyel vezet a szlovén ellenfele előtt a BL A csoportjában.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 17:31
MALESTEIN, Angela
Érd, 2023. január 14. A ferencvárosi Angela Malestein (j) és Barbara Elisabeth Arenhart, a szlovén csapat játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator mérkõzésen az Érd Arénában 2023. január 14-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig Barbara Lazovic, a Krim Ljubljana csapatkapitánya igen derűlátó volt a Ferencváros elleni mérkőzés előtt. A szlovén klasszis csapata formájára alapozta a nagyratörő terveit: a Krim nagyon összekapta magát a Bajnokok Ligájában, a Brestet idegenben, majd a szezon meglepetéscsapatát, Szikora Melinda együttesét, a német Bietigheimet hazai pályán győzte le. S azt gondolta Lazovic, hogy a lendület kitart a Ferencváros ellen is. 

A szlovén jobbátlövő igen hamar kedvét szegte a Fradi ideiglenes otthonában, az érdi arénában. A hét közben a Debrecen ellen fontos pontokat veszítő zöld-fehérek legutóbb tavaly decemberben a Győr ellen játszottak olyan magabiztosan, mint a szlovén bajnokkal szemben. Dragan Adzics, a vendégek mestere előbb négy-, majd nyolcgólos hátrányban is időt kért, de egyiknek sem lett foganatja. Az történt a pályán, amit a Fradi akart. 

Bíró Blanka remekül védett    Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Bíró Blanka kilenc védéssel kezdett a kapuban, a 47 százalékos hatékonyság repítette előre a Ferencvárost. A túloldalon a korábbi váci, a brazil világbajnok Barbara Arenhart nem nagyon találkozott a labdával. De a többi mezőnyjátékossal szemben nem lenne sportszerű, ha elhallgatnánk azt az önfeláldozó csapatmunkát, amit az FTC mutatott. Klujber Katrin a tavalyi Eb-n látott önmagát idézte, Emily Bölk is nagy kedvvel, felszabadultan játszott, a lövések célba értek, Szöllősi-Zácsik Szandra volt az egyetlen, akinek az első három kísérlete nem ért célba, a negyedik átlövéséből lett gól. 

Klujber is jó formában játszott       Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Alig telt el fél perc a második félidőből, amikor Bölk bombázott a hálóba, a Fradi közönsége tízet számolt a Krimre. A folytatásban próbált visszakapaszkodni, tisztességesen küzdött a szlovén bajnok, de sokkal közelebb nem tudott férkőzni a Ferencvároshoz. Kisfaludy Anett összefejelt egy szlovén játékossal, hosszasan ápolták, majd vastaps kíséretében hagyta el a pályát. A fradista drukkereknek volt még okuk a tapsra: a meccs legszebb gólját egy varázslatos kínai figurából Malestein előkészítése után Bölk dobta be. Tombolt az érdi aréna. 

Alicia Stolle, a csereként beállt univerzális német légiós is gólt szerzett, gyors egymásutánban kettőt is. 37-26 lett a vége. Kiütés megérdemelten, váratlanul.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana 37-26 (19-10).

Borítókép: Malestein szenzációsan védett (Fotó: Nemzeti Sport)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.