Tiszta vizet öntött a pohárba a magyar válogatott kapusa

Székely Márton szerint kellett egy kis szerencse, de a férfi-kézilabdaválogatott a saját jogán van ott a világbajnokság legjobb nyolc csapata között, ahol már teher nélkül játszhat.

Szilágyi
2023. 01. 24. 17:58
SZÉKELY Márton
Kristianstad, 2023. január 14. Székely Márton gólt kap a a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország - Izland mérkõzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kézilabda-válogatott kapusa, Székely Márton a Mol-csapatnak nyilatkozott az eddigi vb-élményeiről. A Tatabányán védő Székely kiemelte, hogy kiválóan tud együtt dolgozni a korábban a válogatottól való búcsúval kacérkodó Mikler Rolanddal, remek összhangban dolgoznak együtt. – Nem engedjük el Rolit, nagy szükségünk van rá – mondta nevetve. – Szerencsés helyzetben vagyunk, mert bár ugyanazért a posztért hajtunk a válogatottban, a célunk mindkettőnknek ugyanaz, és a győzelemért bármilyen áldozatra készen állunk – fogalmazott a kapus.

Székely hangsúlyozta, a Portugália elleni meccs balul sült el, nem egy vagy két játékosnak volt rossz napja, hanem szinte az egész csapatnak. A válogatott végül elérte a vb előtt megfogalmazott célt, bejutott a vb legjobb nyolc csapata közé, és a kapus szerint ezt elsősorban a saját erejének köszönheti. Hiába voltak a magyar válogatott számára kedvezően alakuló eredmények, a továbbjutást mégis önerőből tudta kiharcolni a válogatott. – Kellett a továbbjutásunkhoz a svédek győzelme, de én úgy tekintek rá, hogy azt elsősorban magunknak köszönhetjük. Tudom, sokan lebecsülik a koreaiakat és a dél-amerikai ellenfeleinket, de előbbiek tíz perccel a meccs vége előtt csupán egygólos hátrányban voltak a portugálokkal szemben, a brazilok pedig pontot is raboltak tőlük. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, és az, hogy most Stockholmból beszélgetünk, elsősorban a mi bravúrunk, nem a szerencsének köszönhető – nyilatkozta Székely.

A teljes cikket ITT lehet olvasni.

Borítókép: Székely Márton szinte egyedül tartotta a lelket a csapatban Portugália ellen (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.