Sör, diadalüvöltés és a pihenő kapitány – így ünnepelt a válogatott

A magyar válogatott némi svéd segítséggel bejutott a férfikézilabda-világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. A játékosok elkortyoltak egy-két üveg sört, a meccset nem néző szövetségi kapitánnyal az egyik stábtagja közölte a jó hírt. Svédország 32-30-ra nyert Portugália ellen, ezzel negyeddöntős a magyar válogatott a vb-n. Helyszíni tudósítás.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 23. 5:47
BÁNHIDI Bence
Göteborg, 2023. január 22. A magyar válogatott ünnepli gyõzelmét a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkõzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. Balról Bánhidi Bence, középen háttal Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta. A magyar csapat 42-30-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A göteborgi Scandic Hotel alagsora maga volt egy megvalósult pszichológiai környezettanulmány. A magyar férfikézilabda-válogatott szállásán volt, aki nézte a magyar sorsról döntő Svédország–Portugália mérkőzést, de olyan is akadt, például Chema Rodríguez szövetségi kapitány, aki állítólag végigaludta a sorsdöntő meccset. Ezt az érintett cáfolta a meccs után. – Ugyan már, nem aludtam, csak pihentem. Próbáltam valamilyen filmmel elterelni a figyelmemet, a meccs végén jött be a szobámba az erőnléti edzőnk. Ezt mondta: bent vagyunk a negyeddöntőben. A diadalüvöltést hallottam. Gondoltam, örömükben hangoskodtak a játékosok – mesélte a kapitány.

Ennél sokkal változatosabb programja volt Sipos Adriánnak: a védőspecialista az első félidő alatt akkurátusan levágta Rosta Miklós haját, majd lefáradt a szálloda lobbijába, hogy lássa az övéit, a feleségét és a két kislányát. Végül ők hoztak szerencsét a válogatottnak, ezt maga a szövetségi kapitány mondta. – Gyertek velünk Stockholmba – kérte Siposnét a spanyol mester. A válogatott költözik, ma vonattal teszi meg a Göteborg–Stockholm utat, a svéd fővárosban szerdán, pénteken és vasárnap játszik még a vb-n.

Bánhidi Bencét és Bodó Richárdot, a két szegedi alapembert nem kellett kínálgatni sörrel. csapatvezető ezt már megtette. Bánhidi a saját bevallása szerint vasárnap este három sört gurított le – többet nem is tervezett. Egyet a magyar meccs után, kettőt a svéd–portugál alatt. Innentől a beállóé a szó. – Az ötvenedik percben, ötgólos svéd előnynél nyitottam ki a harmadikat. Aztán eléggé megijedtem, mert feljöttek a portugálok. Egyébként mindvégig bíztam a svédekben, hogy nem veszik félvállról a meccset, mert ez nem fér bele az ő mentalitásukba. De jó, hogy így lett – mondta

Székely Márton két nyugdíjas svéd önkéntes érkezése láttán őszinteségi rohamot kapott. – Megígérem, hogy ha hazamegyünk innen, sok húsgolyót eszünk az Ikeában – mondta a Tatabánya kapusa. Mindezt fapofával, a többiek nehezen bírták ki nevetés nélkül.

Hanusz Egon már előretekintett, a főnöke, a szövetségi kapitány viszont ezt nem erőltette. – Hát, ha lehetne választani, akkor Egyiptomot szeretném, és nem Dániát – latolgatta a lehetőségeket a leendő a Stuttgart irányítója. Chema Rodríguez nem tekintett olyan messzire. – Lépésről lépésre haladunk, ez így volt eddig is, és ezen nem fogunk változtatni a jövőben sem. Őrülök, hogy meg tudtuk örvendeztetni a magyar szurkolókat –  fogalmazott a spanyol szakember.

A magyar válogatott legközelebb szerdán játszik a vb-n, a helyszín immár Stockholm, az ellenfél Dánia vagy Egyiptom. A meccs végeredményétől függetlenül ezen kívül további két meccs vár még a magyar válogatottra a vb-n.

Borítókép: a válogatott némi svéd segítséggel bejutott a vb legjobb nyolc csapata közé (Forrás: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.