Mikler lemondta volna a válogatottságot, ha kiesünk, de jön 500 kilométer vonatút

A svédek segítsége is kellett hozzá, hogy legyőzték a portugálokat, de a lényeg az, hogy kézilabdázóink ott vannak a legjobb nyolc között a svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságon. S mint vasárnap éjjel kiderült, ez azt is jelenti, hogy Mikler Roland nem mondta le a válogatottságot.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 7:04
MIKLER Roland
Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Zöld-foki Köztársaság Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar játékosok felszabadultan értékeltek a svéd győzelem után, hiszen ezzel eldőlt, hogy a mieink is biztosan vb-negyeddöntősök, s részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornán is.

– Belőlem az szakadt ki most, hogy ez nem az utolsó válogatottbeli meccsem volt – vallotta be Mikler Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Sok minden eldőlt volna, ha nem folytatjuk ezt a világversenyt… De megyünk tovább! Köszönöm a csapatnak és a svédeknek.

– Van még utána dolgunk, Roli nélkül nem válogatott a válogatott – mosolygott csapattársára Bodó Richárd. – Sok meccset meg kellett nyerjünk, kiizzadtuk, kiszurkoltuk, megyünk tovább. Van még pár meccsünk itt.

Mikler rákontrázott:

– Ha továbbmegyünk, mit veszíthetünk? Menjünk neki annak, aki szembejön, tegyünk bele mindent!

Az ma este dől el, hogy a mieink a szerdai, stockholmi negyeddöntőben a címvédő Dániával vagy Egyiptommal találkoznak. Válogatottunk ma délelőtt vonattal utazik Göteborgból a csaknem 500 kilométerre lévő fővárosba.

Franciaország 28-26-ra legyőzte Spanyolországot a világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, Krakkóban. A spanyoloknál a Szeged jobbátlövője, Imanol Garciandía három, a franciáknál a Veszprém irányítója, Kentin Mahé négy gólt lőtt. A spanyol csapatnak ez volt az első pontvesztése a tornán, az olimpiai címvédő francia együttes továbbra is százszázalékos.

Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
I. csoport (Krakkó):
Franciaország–Spanyolország 28-26 (13-13), Lengyelország–Irán 26-22 (16-10), Szlovénia–Montenegró 31-23 (15-8)
A végeredmény: 1. Franciaország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Szlovénia 6, 4. Lengyelország 4, 5. Montenegró 2, 6. Irán 0

II. csoport (Göteborg):
Svédország–Portugália 32-30 (13-14), Izland–Brazília 41-37 (18-22), Magyarország–Zöld-foki Köztársaság 42-30 (22-15)
A végeredmény: 1. Svédország 10 pont, 2. Magyarország 6, 3. Izland 6, 4. Portugália 5, 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki Köztársaság 0

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt. Az első két-két helyezett negyeddöntőbe került, és kijutott az olimpiai selejtezőre.

Borítókép: Mikler Rolandot még láthatjuk a válogatott kapujában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.