Chema Rodríguez nem mindennel volt elégedett a Zöld-foki-szigetek ellen

Chema Rodríguez szerint kemény, munkás meccs volt a Zöld-foki-szigetek elleni a férfikézilabda-világbajnokság középdöntőjében. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a 42-30-ra végződött meccs után is látott fejlesztendő játékelemeket a csapata játékában.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 22. 17:57
null
Göteborg, 2023. január 22. A magyar válogatott ünnepli gyõzelmét a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkõzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. A magyar csapat 42-30-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt könnyű, de nem is számítottunk könnyű mérkőzésre a Zöld-foki-szigetek ellen – kezdte az értékelését Chema Rodríguez szövetségi kapitány a 42-30 végződő mérkőzés után. – Tudtuk, hogy kötelező nyernünk, de azzal is tisztában voltunk, hogy a középdöntőben még pont nélküli Zöld-foki-szigetek nem lebecsülendő ellenfél. Felkészültünk az ellenfelünk hét a hat elleni támadójátékára, de voltak olyan váratlan egyéni villanásai az ellenfélnek, amiket nem tudtunk előre modellezni, ezért a találkozó egy szakaszában meggyűlt ezzel a bajunk. Mindenki láthatta, hogy komolyan kellett vennünk a mérkőzést, másképp nem is tudtuk volna legyőzni az ellenfelet – mondta a meccs után Chema Rodríguez.

Erre rímelve a kapitány arra is válaszolt, hogy ha tényleg komolyan kellett venni a meccset, akkor miért pihentette Lékai Mátét, a csapat első számú irányítóját, és miért nem kért időt. – Lékai szinte végigjátszotta a Brazília elleni mérkőzést, és úgy láttam, hogy a később a mérkőzés legjobbjának megválasztott Hanusz Egon megfelelően tudja őt pótolni. Az időkérés? Valóban nem éltem vele, mert bíztam a csapatomban, hogy bizonyos játékhelyzetekre megfelelően reagál. Ebben egy-két kivételtől nem is kellett csalódnom – értékelt a kapitány. Hozzátette, hogy a svéd–-portugál meccsel nem foglalkozik, mert nincsen ráhatása a magyar válogatott továbbjutásáról döntő mérkőzésre. Ahogy korábban lapunknak mondta, nem tudja elképzelni, hogy az esetleges tartalékosan felálló, már biztos csoportelső Svédország elengedje a számára tét nélküli Portugália elleni mérkőzést.

Borítókép: A csapat hozta a kötelezőt, a többi már nem rajta múlik (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.