A kövér Batman saját testvére ellen játszik a döntőben

Az amerikai sportrajongókat már a vasárnapi nagy meccs tartja lázban. A magyar idő szerint február 13-án, hétfőn 0.30-kor kezdődő Super Bowl a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozik. Idén a Philadelphia Eagles és a Kansas City Chiefs csap össze az NFL-idény döntőjében. A meccs mindenkinek különleges lesz, de a Kelce családnak extrán: Jason Kelce az Eagles centereként, öccse, Travis Kelce a Chiefs tight endjeként vesz részt a Super Bowlon.

2023. 02. 08. 10:32
Travis Kelce Jason Kelce
Travis Kelce Jason Kelce Philadelphia Eagles Kansas City Chiefs NFL Fotó: AP/Charlie Riedel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei lesz az ötvenhetedik Super Bowl, de az első olyan, amelyen egy testvérpár két tagja két különböző csapat sikeréért léphet pályára. Jason Kelce a Philadelphia Eagles centere és öccse, a Kansas City Chiefs tight endje ráadásul egyaránt kulcsember a saját csapatában.

Jordan Mailata Jason Kelce kövér Batman
Jordan Mailata (68) szerint Jason Kelce (62) a kövér Batman (Fotó: Getty Images)

Arra volt már példa, hogy testvérek, sőt ikrek együtt nyertek Super Bowlt, sőt az is előfordult, hogy fivérek egymással néztek szembe az NFL nagydöntőjén. Csakhogy John Harbaugh és Jim Harbaugh ezt nem játékosként tették meg: előbbi a végül győztes Baltimore Ravens, utóbbi a San Francisco 49ers vezetőedzője volt a 2013-as Super Bowlon.

Most a Kelce család lehet benne biztos már a döntő előtt, hogy jut valakinek a családból egy Super Bowl-gyűrű. Pontosabban még egy, hiszen Jason 2018-ban, Travis pedig 2020-ban már ünnepelhetett bajnoki címet.

A két év különbség eddig végigkísérte őket: Jason ennyivel idősebb Travisnél (1987, illetve 1989 a két születési évszám), és ennyivel hamarabb került az NFL-be (2011 és 2013).

A Kelce testvérek közül mégis a fiatalabb, Travis az ismertebb, aki tight endként látványosabban, elkapásokkal és touchdownokkal járul hozzá csapata sikereihez.

Jason támadófalemberként kevesebbszer kerül a rivaldafénybe, ugyanakkor centerként minden Eagles-támadójáték elején ő adja hátra a labdát az irányítónak, Jalen Hurtsnek. Egy rossz ilyen átadás – úgynevezett snap – pedig akár az egész Super Bowlt meghatározhatja.

Batman vagy a kis testvér?

Jason Kelce igazi vezér az Eaglesben, amit csapattársa, a szintén a támadófalban játszó Jordan Mailata szokatlan megfogalmazással erősített meg a Super Bowlt felvezető sajtóeseményen:

Jason Kelce egy igazi inspiráció. A nagybetűs vezér. Ő a kövér Batman.

Travis Kelce is nyilatkozott a bátyjáról:

– Jasonnek köszönhetően megtapasztalhattam, hogyan kell legyőzni valakit, aki jobb nálad. Nélküle nem tartanék ott, ahol most, ez nem is kérdés.

A Kelce testvérek sajtótájékoztatóját különös epizód akasztotta meg: édesanyjuk, Donna érkezett meg, hogy mindkettejüknek átadjon egy csomag süteményt. A mamának természetesen feltették az eldönthetetlen kérdést, hogy kinek fog szurkolni a fináléban.

– Jason azt mondaná, hogy Travisnek szorítok, mert legkisebbként ő a család szeme fénye. Én erre mindig azzal felelek neki: „Nem, tőled kaptam unokákat” – fogalmazott a Kelce testvérek édesanyja.

Borítókép: Szerepcsere: itt Travis (balra) fogja az Eagles mezét, Jason a Chiefsét (Fotó: AP/Charlie Riedel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.