Dárdai bombagólja elnapolta Dárdai visszatérését + videó

A kiesés elől menekülő Hertha Dárdai Mártonnal a soraiban 4-1-re legyőzte a Borussia Mönchengladbachot a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A berliniek magyar védője, a 21. születésnapját éppen ma ünneplő Dárdai Márton szerezte a második hazai gólt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 17:38
Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach
SPORTS-SOCCER-BUNDESLIGA-HAPPY-GESTURES-CHEERS Fotó: Soeren Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játéknap előtt a Bundesliga utolsó előtti helyén álló Hertha hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a középmezőnyhöz tartozó Mönchengladbach együttesét a Bundesliga 20. fordulójában. Nem kezdődött jól a meccs a berliniek szempontjából, a 17. percben Elvedi a vendégeknek szerzett vezetést, de ezt még a szünet előtt, a 30. percben Ngamkam egyenlítette ki.

A második félidő hetedik percében vezetést szerzett a Hertha: a 21. születésnapját ünneplő Dárdai Márton megszerezte az első gólját a német élvonalban. A korábbi Hertha-edző és magyar kapitány, fia 25 méterrel lőtt védhetetlenül a vendégek kapujába. Íme!

A hajrában két további gólt lőtt a Hertha, amely így elnapolta az edzőváltást. A fogadóirodák szerint a vezetőedző poszt várományosa, Dárdai Pál egyelőre nem lesz a Hertha edzője.

Bundesliga, 20. forduló: Hertha–Mönchengladbach 4-1 (1-1), gólszerzők: Ngamkam (30.), Dárdai (52.), Scherhant (90+1.), Lukebakio (90+7.), illetve Elvedi (17.).

Borítókép: Dárdai Márton fantasztikus gólt szerzett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.