Dzsudzsák rengeteg néző előtt, a Fradi ellen lesz százados

Történelmi mérkőzéshez érkezett Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatottsági rekorder 100. alkalommal futballozhat holnap az NB I-ben. A Loki csapatkapitánya rangadóval ünnepelheti a centenáriumot, a két meccse nyeretlen Ferencvárost fogadja a jó formában levő csapata.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 6:50
DZSUDZSÁK Balázs
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Újpest FC Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem másfél éve a Ferencváros ötmeccses győzelmi sorozatának vetett véget a Debrecen, a 2-0-s sikere után menesztette az FTC Peter Stögert. Idén biztosan nem lesz edzőbuktatás a Nagyerdőben, de az öt meccs óta veretlen, a tabella negyedik helyén álló Loki könnyen meglepetést okozhat a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén, Kisvárdán és hazai pályán a Kecskemét ellen csak döntetlent elérő éllovassal szemben. A holnapi rangadó lehet századik NB I-es bajnoki mérkőzése. A debreceni honlap tájékoztatása szerint akár 10 ezernél is többen tekinthetik meg a DVSC mérkőzését a bajnoki címvédő ellen.

Ma a gyenge formában levő, a kiesőzónától csak három pontra lévő Mol Fehérvár a Zalaegerszeg vendége lesz. A ZTE a legutóbbi négy találkozóján nem szerzett gólt, a Vidi négy forduló óta nyeretlen. Feszült hangulatú meccs várható Egerszegen. A ZTE edzője, Ricardo Moniz szerint semmiféle gond nincsen a csapatával, csak a befejezéseket kellett gyakorolni a héten. – Az előző mérkőzéseken hátul stabilak voltunk, de az utolsó érintéseken javítanunk kell. Egész héten gyakoroltuk a befejezéseket, szeretném, ha a második és a harmadik vonalból is odaérnének a játékosok a kapu elé. Az atmoszféra rendben van a csapatban, hinnünk kell a befektetett munkában – nyilatkozta klubja hivatalos oldalán a holland szakember. 

A második paksi korszakát a Mezőkövesd elleni vereséggel kezdő a dobogós helyre ácsingózó, az ötödik helyre visszacsúszott Puskás Akadémiához látogat. A sereghajtó Vasas a története során másodszor is megmérkőzik a Kisvárdával az NB I-ben, az első randevú nem végződött jól, Kisvárdán 2-0-ra nyertek a hazaiak. Holnap a Fradi debreceni fellépése előtt lila-fehér rangadót játszanak Kecskeméten, ahol az Újpest vendégeskedik. 

Az NB I 21. fordulójának programja: Pénteken játszották: Mezőkövesd–Honvéd 0-0. Szombat: ZTE–Mol Fehérvár 14.30, Puskás Akadémia–Paks 17.00, Vasas–Kisvárda 19.30. Vasárnap: Kecskemét–Újpest 14.00, DVSC–Ferencváros 16.30. Minden mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs a Fradi ellen ünnepelhet (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.