Böde Dániel: Nem ilyen visszatérésről álmodik az ember

Február 14-től újra Bognár György irányítja a Paks NB I-es labdarúgócsapatát; a klubvezetés és a régi-új vezetőedző közös döntésével pedig Böde Dániel ismét az első osztályú gárdához került, s ma huszonöt percet játszott is az NB I 20. fordulójában hazai pályán a Mezőkövesd ellen. Ám a duó visszatérése nem volt sikeres, mert a Paks 2-0-ra kikapott.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 17:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

visszatérésének első mérkőzésén a Paks még nem tudta azt az ellenállhatatlan támadójátékot nyújtani, mint a vezetőedző korábbi ténykedése idején, amikor a zöld-fehérek messze a legtöbb gólt szerezték a magyar élvonalban. Bár az első negyedórában valamelyest veszélyesebb volt a hazai csapat, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, s Lukic be is talált, de lesről. Az első félidő második felében is a Paks birtokolta többet a labdát, de a fölénye meddőnek bizonyult, így jobbára eseménytelenül teltek a percek a szünetig. Fordulás után a Mezőkövesd az 53. percben megszerezte a vezetést, David Babunski 14 méteres lövése talál utat a hazai kapuba. A gól alaposan megzavarta a paksi csapatot, amelyet kapusa, Nagy Gergely tartott meccsben két bravúros védéssel, de a 62. percben Molnár Gábor 21 méteres lövését már ő sem tudta hárítani. Kétgólos hátrányban ugyan a Paks beszorította ellenfelét, de a mezőkövesdi kapus, az olasz Riccardo Piscitelli minden próbálkozást hárított, így maradt a 2-0. 

A hazai csapatba az utolsó huszonöt percre beállt Böde Dánel, a paksi ikon, aki legutóbb tavaly augusztusban kapott szerepet. A korábbi magyar gólkirályra Waltner Róbert vezetőedző nem számított, Böde csak a zöld-fehérek NB III-as tartalék csapatában játszott. Ma jól fejelgette le a hozzá ívelt labdákat, de ez kevés volt. S a meccs után szomorúan jegyezte meg, hogy nem ilyen visszatérésre számított.

Böde Dániel: Mentálisan megvisel ez az eredmény

– Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztam, edzettem, de persze nem ilyen visszatérésről álmodik az ember. Fizikailag tehát jól bírtam, mentálisan azonban megvisel ez az eredmény. Az utolsó húsz percben ívelgettük fel a labdákat, hátha lecsorgóból, megcsúsztatásból veszélyeztethetünk. Voltak helyzeteink, kaptam jó labdákat, sajnos a gól viszont elmaradt ma. Tudtuk, hogy a Mezőkövesd jól védekezik, és jól is kontrázik, mégis abból kaptuk a gólokat. 0-2 után a vendégek még jobban beálltak a kapujuk elé, nekünk pedig csak erőlködésre futotta. Nem tudtunk mögéjük kerülni – summázott Böde Dániel.

Bognár György úgy fogalmazott: még helyre kell tenni a dolgokat a csapatnál, Bödéről pedig elmondta, látni rajta, hogy motivált.

NB I, 20. forduló:

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-0), Paks, 1511 néző, v.: Erdős, gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.).

Borítókép: Böde Dániel nem tudott a kapuba találni (Forrás: Paksifc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.