Érdekes döntést hozott Michael Phelps edzőjének magyar tanítványa

Nem utazik haza az országos úszóbajnokságra Kós Hubert, aki január óta az Egyesült Államokban, az Arizona State Egyetemen készül a legendás Michael Phelps korábbi edzőjének, Bob Bowmannek az irányítása mellett.

Forrás: MTI2023. 02. 12. 21:15
KÓS Hubert
Vizes Eb – Úszás Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19 éves Európa-bajnok versenyző vasárnap az M4 Sporton, a Nemzeti sporthíradóban beszélt amerikai tapasztalatairól, terveiről. Mint elmondta Bowmannél nem könnyű kivívni a dicséretet, nagyon keményen és jól kell dolgozni az elismerő szavakért.

– Azt gondolom, mellette a versenytapasztalatom fog megerősödni, hiszen hat olimpián járt, megvan a tudása arról, hogyan kell a világversenyeken kezelni a sportolókat. Emellett az amerikai felkészülést tudja hozzáadni a munkához – nyilatkozta Kós, aki egyetemi csapatában olyan szupersztárokkal készül közösen, mint az olimpiai bajnok Chase Kalisz, a Tokióban ezüstérmes Jay Litherland, valamint a tavalyi budapesti világbajnokságon berobbant francia Léon Marchand. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, jó vele úszni, mert nincs nála jobb, így minden edzésnek tétje van. 

Kós a napokban összefutott a 23-szoros olimpiai bajnok Phelpsszel, akivel egy bemutató golftornán állt össze egy közös fotóra. Hozzátette, személyesen is meggyőződhetett minden idők legsikeresebb olimpikonjának mentális erejéről a golfpályán. Kós Hubert két hét múlva az amerikai egyetemi bajnokság Pac12 divíziójában versenyez majd csapatával, márciusban pedig az NCAA országos döntőjét rendezik meg. Mivel ez közel van az áprilisi országos bajnoksághoz, ezért utóbbi versenyre nem utazik haza, de edzőjével keresnek majd 50 méteres medencében tartott versenyt, ahol vb-szintet úszhat.

Borítókép: Kós Hubert jól érzi magát Amerikában (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.