Fucsovics megint tehetetlen volt a balkezes francia ellen

Egy játéknap után 1-1-re áll Magyarország és Franciaország párharca. Piros Zsombor győzelme után Fucsovics Márton kikapott a francia Davis-kupa-csapat keretébe az utolsó pillanatban benevezett Ugo Humbert-től.

2023. 02. 03. 17:37
Fucsovics Márton
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor nagyszerű győzelme után Fucsovics Márton folytathatta volna a szép magyar tatabányai délutánt. Férfi-teniszválogatottunk éljátékosa az ellenfél keretébe csak néhány napja benevezett Ugo Humbert ellen mérkőzött a franciák elleni Davis-kupa-selejtezős párharc második találkozóján.

Piros borította a papírformát, Fucsovics meccsén viszont nem is lehetett ilyenről beszélni. Az ATP-rangsorban jelenleg 71. helyen álló magyar teniszező a négy, egyesben aktív francia kerettag közül egyedül Humbert-t (86.) előzi meg a világranglistán, viszont egyedül tőle kapott ki korábban, még 2021 nyarán, a stuttgarti füves pályás versenyen (3:6, 1:6).

A balkezes Humbert és Fucsovics esetében párhuzam, hogy több jó szezon után tavaly gyengébben teljesítettek, az idei Australian Openen viszont reményt keltő játékkal mindketten eljutottak a harmadik fordulóig.

Tatabányán, egymás ellen azonban ismét a francia nyerte az első játszmát, hiába voltak Fucsovicsnak is káprázatos megoldásai.

Fucsovics a második játszma elején is brékhátrányba került egy hosszú, küzdelmes játék végén, majd Humbert egy szép elütéssel még egyszer elvette a magyar teniszező adogatójátékát.

A mérkőzés eredménye így sajnos nagyon hasonlóan festett, mint másfél éve Stuttgartban, sovány vigasz, hogy Fucsovics ezúttal egy játékkal többet nyert a balkezes francia ellen.

– Nagyon jól játszott az ellenfelem, hiba nélkül. Ha így megvernek, akkor nincs mit tennem, csak gratulálni tudok – összegzett szűkszavúan Fucsovics, aki kedd óta hátsérüléssel küzd. – Kevesebbet tudtam edzeni emiatt, de nem akarom erre fogni a vereséget, én vagyok az egyes számú játékos, nekem kellett a legtöbbet kihoznom a meccsből.

A pénteki két egyes után tehát 1-1-es döntetlenre áll a magyar és a francia válogatott Davis-kupa-selejtezője. A párharc második, egyben utolsó játéknapján, szombaton 12 órától párost, utána újabb két egyest rendeznek. A győztes válogatott részt vehet az őszi világdöntőben.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Franciaország 1-1

Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6, 6:3
Fucsovics Márton–Ugo Humbert 3:6, 2:6

Borítókép: (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.