Fucsovics Márton: Ha így megvernek, akkor verjenek meg így! + videó

Amint arról beszámoltunk, az Australian Open harmadik fordulójában Fucsovics Márton kétszettes előnyről 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0-ra kikapott a 15. kiemelt Jannik Sinnertől. Fucsovics nem tudja, mit kellett volna csinálnia azután, hogy ellenfele a harmadik szettben változtatott a játékán.

Magyar Nemzet
2023. 01. 20. 8:04
FUCSOVICS Márton; HARRIS, Lloyd
Melbourne, 2023. január 18. Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án. MTI/EPA/Fazry Ismail Fotó: Fazry Ismail
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jannik nagyon jól kezdett el játszani,  szerválni, hosszabban játszott – nyilatkozta a találkozó után a Tennis 4U Facebook-oldalának. – Volt, hogy egyszer-kétszer visszavetett a tempóból, aztán felgyorsított. Elkezdte variálni a játékot, és hiba nélkül játszott. Nekem az első két szettben megvolt a nyerő taktikám, azon nem nagyon kellett változtatnom, ő viszont megtette ezt a maga játékán. Olyanra váltott, ami ellen nem tudtam mit kitalálni, ő pedig nem hibázott. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy ha így megvernek, akkor verjenek meg így. És úgy jövök le a pályáról, hogy gratulálok az ellenfelemnek. Nem az volt, hogy magamat vertem meg.  Büszke vagyok a teljesítményemre, büszke vagyok magamra, az előző két meccsre is, örülök, hogy visszatértem. Ismét egy harmadik fordulós mérkőzést játszottam. Egy top 10-es, top 20-as játékost megszorongattam (Sinner már a 9. helyen is állt a világranglistán – a szerk.), öt szettben kaptam ki tőle, pozitív élményekkel zárom ezt az Australian Opent, az ausztrál turnét. Már eltelt egy kis idő a meccs óta, és gondolkoztam azon, hogy mit kellett volna másképp csinálnom a második szett után, de nem tudom – vallotta be Fucsovics Márton, aki azt is elmondta, hogy a mérkőzésen frissnek, fittnek érezte magát, nem azon ment el a meccs, hogy fizikálisan elfáradt volna.

FUCSOVICS Márton; HARRIS, Lloyd
Fucsovics Márton. Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail

A folytatásról szólva Fucsovics elmondta, most hazamegy, és néhány nap pihenőt tart, majd ismét sok kondiedzés és tenisz vár rá. Az év elején 190 ranglistapontot gyűjtött, a következő célja pedig az, hogy visszakerüljön a top 50-be.

Fucsovics Márton már nagyon várja a Davis-kupát

– Február elején jön a Davis-kupa, aminek azért is örülök, mert így plusz egy hetet otthon tudok tölteni. Nagyon szeretek hazai közönség előtt játszani, remélem, sokan kijönnek Tatabányán a franciák elleni selejtezőre. Nem mi leszünk az esélyesek, az ellenfélen lesz a nyomás, úgyhogy akár nyerhetünk is – tette hozzá Fucsovics Márton, aki amúgy erre a káprázatos ütésére is büszke lehet:

Bondár Anna – az oldalán Greet Minnennel – búcsúzott a női páros második fordulójában. A magyar, belga duó – amely a nyitókörben  a 14. kiemelt lengyel Alicja Rosolskát és az új-zélandi Erin Routliffe-et búcsúztatta – ma a svájci Viktorija Golubiccsal és a román Monica Niculescuval szállt szembe, és egy óra alatt kikapott. Bondárék tavaly júniusban a negyeddöntőig meneteltek a Roland Garroson.

– Összességében pozitívan értékelem ezt a melbourne-i hetet, mivel megszereztem az első egyéni főtáblás győzelmemet Grand Slamen, igaz, párosban sajnos nem a mi napunk volt ez a mai. Az ellenfél darabolta a ritmusunkat, ami nem feküdt nekünk, ez most így sikerült – nyilatkozta Bondár Anna a Hungarian GP Facebook-oldalon. A folytatásról szólva elmondta, hogy február végén Lyonban, majd Linzben versenyez.

– Elég erősek ezek a tornák is, úgyhogy egyelőre a selejtezőben leszek mindenhol. Márciusban Indian Wells és Miami biztos, előtte még talán Mexikóban is elindulok. Tavaly voltam rengeteg helyen először, és már akkor is élveztem a WTA Tourt, ez most is így van, és remélem, még évekig így marad. A versenyek közül főleg Indian Wellst és a Roland Garrost várom – fogalmazott Bondár Anna.

A felnőtteknél egyesben véget ért a magyarok számára az Australian Open, párosban pedig már csak és a francia Kristina Mladenovic kétszeres melbourne-i bajnok duója van versenyben. A junioroknál Udvardy Luca szerepel majd.

Férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Jannik Sinner (olasz, 15.)–Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0
Női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért): Viktorija Golubics, Monica Niculescu (svájci, román)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 6:1

Borítókép: Fucsovics Márton pozitív érzésekkel zárja az Australian Opent (Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.