Gyász Veszprémben: meghalt a KEK-győztes csapat tagja

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata közösségi oldalán tudatta a hírt, elhunyt a csapat korábbi játékosa, az 1989-től öt idényen keresztül szerepelt a bakonyiaknál, s tagja volt a klub 1992-ben KEK-et nyerő csapatának.

Forrás: NSO2023. 02. 15. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jurij Zsitnyikov 1989-ben a CSZKA Moszkva csapatától érkezett Veszprémbe, amelynél öt idényen át szerepelt, s háromszor magyar bajnoki címet, négyszer Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, s 1992-benmegnyerte a csapattal a Kupagyőztesek Európa-kupáját. Honosítása után a magyar válogatottban hat alkalommal lépett pályára. Az Orosz Kézilabda-szövetség közleménye szerint a 62 éves Zsitnyikov még január 16-án hunyt el, halálának okát nem részletezték, s két nappal később el is temették Krasznodarban. 

Zsitnyikov a veszprémi időszaka előtt a CSZKA Moszkvával 1987-ben is nyert egy KEK-et, valamint szovjet bajnok lett, egy évvel később pedig a csapattal megnyerte a BEK-et. Az elhunyt sportoló unokaöccse, Dmitrij Zsitnyikov is kézilabdázik, 2017–21 között a veszprémiek ősi riválisának, a Pick Szegednek volt a játékosa.

Borítókép: Zsitnyikov 62 évesen hunyt el (Fotó: Handballveszprém.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.