Kemény ítélet: Caeleb Dressel esélytelen Milák Kristóf ellen

A nemzetközi úszó szakportál, a SwimSwam szavazást indított arról, hogy az amerikai szupersztár, Caeleb Dressel képes lesz-e idén egyéni aranyérmet szerezni a fukuokai világbajnokságon. Az eredmény egyértelmű: Dressel esélytelen többek közt Milák Kristóf ellen is.

2023. 02. 15. 14:35
Caeleb Dressel és Milák Kristóf a tokiói olimpián
Fotó: MTI / Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem tudni, hogy ott lesz-e a júliusban esedékes vb-n Japánban, hiszen azóta nem versenyzett, hogy tavaly a budapesti világbajnokság kellős közepén mentális okokra hivatkozva visszalépett , és hazautazott az Egyesült Államokba. Ezzel meghiúsult a várva várt csatája ellen 100 pillangón, így a magyar klasszis elfoglalta az amerikai trónját a győzelmével.

Caeleb Dressel még keresi önmagát. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dressel azóta igen kevés információt osztott meg magáról, annyit lehet tudni, hogy depresszióval küzdött, hónapokra felhagyott a versenyszerű úszással, ami helyett traktort vett, túrázott az Appalache-hegységben, nászúton járt Izlandon, egyúttal megígérte, hogy visszatér, tehát visszavonulásról nincs szó.

A nagy visszatérés azonban egyelőre nem történt meg, viszont a június 27-én Indianapolisban kezdődő amerikai bajnokságon muszáj lesz elindulnia, ha részt akar venni az idei év fő eseményén, a fukuokai vb-n, hiszen arra ott lehet selejtezni.

A SwimSwam arra volt kíváncsi, hogy Dressel képes lesz-e egyéni számban aranyérmet szerezni az idei vb-n. Tekintve, hogy nemzetközi szakoldalról van szó, amely az amerikai úszókkal kiemelten foglalkozik, a közönsége tehát javarészt tájékozott és szakavatott, igen meglepő eredmény született.

A szavazók több mint a fele, 53,1 százaléka szerint Dressel nem szerez aranyérmet egyéni számban a vb-n, és kevesebb mint harminc százalék (29,8) gondolja ennek az ellenkezőjét (17,1 százalék nem tudott dönteni).

Dressel egyik legfontosabb egyéni száma a 100 pillangó, amelyben olimpiai és kétszeres világbajnok, valamint aktuális világcsúcstartó, ám a döntő többség szerint ebben sincs esélye, méghozzá elsősorban Milák Kristóf miatt, aki a tavalyi vb-n Dressel hiányában lecsapott az aranyéremre.

Caeleb Dressel rémálmai: Milák és Popovici

Ebben a számban jelenleg egyértelműen ők ketten emelkednek ki a mezőnyből, a valaha volt tíz legjobb időeredményből hét (közte az első három) Dressel nevéhez fűződik, egy (a negyedik) Milák Kristófé, s a top tízben még két, már visszavonult úszó található (Michael Phelps, Milorad Csavics).

Dressel a váratlan budapesti visszalépésével nemcsak 100 pillangón, hanem 100 gyorson is harc nélkül vesztette el a vb-címét, amely a Milákhoz hasonlóan nagy zseninek számító román David Popovici zsákmánya lett. 

Velük szemben az idő nem az amerikainak dolgozik, hiszen Dressel idén 27, Milák 23, Popovici pedig mindössze 19 éves lesz. Fukuokában már nemcsak papíron, címvédőként lesznek ők az említett két szám favoritjai, hanem a csúcsformában lévő Dressel számára is nagy kihívást jelentenének.

Vérbeli sprinterként Dressel számára még ott van az 50 méteres táv pillangón és gyorson is, amelyekben továbbra is favoritnak számítana (tavaly Budapesten a visszalépése előtt 50 pillangón még győzött), de a jelek szerint az emberek már ezekben sem hisznek az amerikai klasszis sikerében.

Legkésőbb a nyáron kiderül, hogy mit szól mindehhez Caeleb Dressel.

Borítókép: Caeleb Dressel és Milák Kristóf a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.