Kovacsics Anikó dobta a Fradi hatezredik BL-gólját

A Ferencváros a dán Odense otthonában fejezte be a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét egy tét nélküli mérkőzésen. A zárás előtt eldőlt, hogy a Fradi a negyedik, dán ellenfele pedig a harmadik helyen fejezi be a alapszakaszt. A meccset a Fradi nyerte 28-25-re.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 17:51
null
Budapest 20210206 Kézilabda 2021 nők női Bajnokok Ligája BL Ferencváros FTC Rail Cargo Hungaria Vipers Kristiansand Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovacsics Anikó Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a dán Odense otthonában fejezte be a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét egy tét nélküli mérkőzésen. A zárás előtt tudvalevő volt, hogy a Fradi a negyedik, dán ellenfele pedig a harmadik helyen fejezi be a alapszakaszt. 

A Ferencváros felszabadultan, az Odense pedig dekoncentráltan játszott. Bíró Blanka halmozta a bravúrokat a kapuban, támadásban Tomori Zsuzsanna és Papp Dorka kivételével mindegyik mezőnyjátékosa gólt szerzett, a kényszerből beállót játszott Alicia Stolle is feltalálta magát, s ha a félidő utolsó pillanataiban Kukely Anna pontosan dobja a ziccerét, hétgólos előnnyel mehetett volna szünetre a Ferencváros. Nem mintha a 15-9 miatt szégyenkeznie kellett volna a meccs 25. percében Kovacsics Anikó révén a 6000. BL-gólját szerző FTC-nek.

A szünet után elsősorban Abbingh góljainak köszönhetően felzárkózott az Odense. A hajrára két gólra csökkent a Fradi előnye, de a Béatrice Edwige, Kovács Anett, Janurik Kinga, Dragana Cvijic és Szucsánszki Zita nélkül felálló FTC végül 28-25-re nyert.

A Ferencváros a Buducsnoszt Podgorica ellen játszik oda-visszavágós párharcot a BL-ben a legjobb nyolc közé jutásért. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Odense–FTC-Rail Cargo Hungaria 25-28 (9-15).

Borítókép: Kovacsics Anikó történelmi gólt dobott (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.