Mbappé veszített, a mankós lengyel küzd Richarlison ellen + videó

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a honlapjára beérkezett szavazatok alapján háromfősre szűkítette a 2022-es év legszebb góljáért járó Puskás-díjra esélyesek névsorát. Kylian Mbappé hoppon maradt, Richarlison, Dimitri Payet és Marcin Oleksy közül kerül ki a győztes.

Magyar Nemzet
2023. 02. 10. 14:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár biztos, hogy a brazil a francia Dimitri Payet vagy a lengyel Marcin Oleksy kapja meg az év góljának járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől. A FIFA ma szűkítette le a tizenegyes listát háromfősre a világszervezet honlapjára beküldött szurkolói szavazatok alapján. A folytatásban egy szakmai testület dönt a győztesről.

Ami a végjátékba jutott gólokat illeti, a Tottenhamben légióskodó Richarlison a katari világbajnokságon a szerbek elleni, akrobatikus mozdulattal, félfordulattal elért góljával került a top 3-ba. Nem kétséges, hogy ezt a gólt látták a legtöbben a világon. Az Olympique Marseille-t erősítő Payet a görög PAOK ellen lőtt elképesztő kapásgólt 25 méterről a Konferencia-ligában, míg az amputált Oleksy a mankójára támaszkodva ollózott a kapuba a Warta Poznan–Stal Rzeszow mérkőzésen, az amputált futballisták lengyel élvonalbeli bajnokságában. A lengyel parasportoló egy gázolás miatt vesztette el az egyik lábát, de nem kellett búcsút intenie a futballnak.

Az, hogy ki lesz a Puskás-díj győztese, február 27-én derül ki Párizsban.

A 2022-es jelöltek a FIFA honlapja alapján:
Marcin Oleksy (Warta Poznan–Stal Rzeszow, 2022. november 6.)

Dimitri Payet (Olympique Marseille–PAOK, 2022. április 7.)

Richarlison (Brazília–Szerbia, 2022. november 24.)

Az eredeti, tizenegyes listán három női gól is szerepelt, valamint a francia akciógólja is az Argentína elleni vb-döntőből, amit a franciák végül elveszítettek. S most Mbappé találata is veszített, nem került be az első háromba, pedig kétségkívül ez is szép volt:

Borítókép: Richarlison, Marcin Oleksy és Dimitri Payet maradt versenyben (Forrás: Twitter/FIFA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.