Neymar dühös, és árulóra vadászik a PSG öltözőjében

Neymar nem kerülte meg a kérdést, és elismerte, hogy valóban balhé tört ki a PSG öltözőjében a Monaco elleni hétvégi vereség után. Egyúttal a brazil sztár szerint valaki rendszeresen szivárogtat a csapat háza táján, és keresi az árulót. Kérdés, mindez hogyan hat a Bayern München elleni fontos BL-nyolcaddöntő előtt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 9:43
Neymar
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) reacts after receiving a red card from French referee Clement Turpin during the French L1 football match between Paris Saint-Germain FC and RC Strasbourg Alsace at The Parc des Princes stadium in Paris on December 28, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem biztos, hogy okos dolog volt a PSG részéről, hogy nyilatkozott a Bayern München elleni, kedd esti BL-nyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatón. A brazil ugyanis beleállt a Franciaországban a sajtót az elmúlt napokban lázban tartó kérdésbe: megerősítette, hogy nagy veszekedés tört ki az öltözőben, miután a csapat 3-1-re kikapott a bajnokságban a Monaco otthonában szombaton.

Sajtóhírek szerint ezután a PSG sportigazgatója, Luis Campos berontott a a játékosokhoz, és a küzdőszellem hiányával vádolta őket. Ez ellen hevesen fellázadt Neymar és honfitársa, Marquinhos, akik szóváltásba keveredtek a sportigazgatóval, miután a PSG idén már a negyedik vereségét szenvedte el.

– Megtörtént – ismerte el Neymar, akit a Daily Mail idézett. – Nem értettünk egyet az akkor elhangzottakban, ezért beszélnünk kellett róla. Elvesztettünk néhány meccset, ami miatt mindenki frusztrált. Mindig nyerni akarunk, és amikor ez nem sikerül, az fáj, ennek pedig a párbeszéd is a része. Ez segíti a csapatot a fejlődésben. Ilyenkor kibuknak dolgok, amiket tisztázunk, és legalább mind tudjuk, ki mit gondol.

Neymar ezután arról beszélt, hogy a PSG-nél valaki szivárogtat az öltözőben történtekről.

– Néha kikerülnek olyan dolgok a sajtóba, amelyeknek az öltözőn belül kellene maradniuk, és ezek nagyon gyorsan terjednek. Amikor ilyen információkat látok, az dühít. Ez a hatodik idényem a PSG-ben és nehéz erről beszélni. Néha fontos pillanatokban kerülnek ki a nyilvánosságba ezek a dolgok, és nem tudom, mi folyik itt. Ezek nemcsak rám vannak hatással, hanem mindenkire a csapatból, beleértve az edzőt is. Muszáj kezdenünk valamit ezzel, ilyen dolgoknak nem lenne szabad kijutniuk az öltözőből – utalt arra Neymar, hogy szándékában áll a végére járni, hogy ki szivárogtat.

Mindenesetre az sosem jó, ha egy csapatnak ilyen botrányokkal kell foglalkoznia egy olyan fontos meccs előtt, mint amilyen a Bayern München elleni első csata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Arról nem is szólva, hogy sérülés miatt és játéka is kérdéses a PSG-ben, bár a Bayernnél arra számítanak, hogy mindketten ott lesznek a pályán.

Borítókép: Neymar újabban sokat veszekszik (Fotó: Julien de Rosa/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.